Kong Harald

Kongens sykmelding forlenges

Kong Harald har vært sykmeldt siden slutten av januar. Nå opplyser Slottet at den forlenges.

FORLENGES: I en pressemelding fra Slottet kommer det frem at kong Harald forblir sykmeldt frem til 11. april. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORLENGES: I en pressemelding fra Slottet kommer det frem at kong Harald forblir sykmeldt frem til 11. april. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av januar ble kong Harald (84) innlagt på Rikshospitalet, hvor han gjennomgikk en kneoperasjon. Han ble da sykmeldt, og i etterkant har sykmeldingen blitt forlenget frem til 14. mars.

I denne perioden er det kronprins Haakon som fungerer som regent og gjennomfører kongens konstitusjonelle oppgaver.

Med bare få dager igjen av sykmeldingen, opplyser Slottet nå i en pressemelding at sykmeldingen forlenges.

«Hans Majestet Kongens sykmelding forlenges til og med 11. april. Kongen er i god bedring og fortsetter behandling og opptrening etter operasjonen for avrevet sene over kneet», heter det i pressemeldingen.

Informasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, opplyser til Se og Hør at Slottet ikke har noe mer å melde utover fredagens pressemelding.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit. Video: NRK Vis mer

Opptrening

Samme dag som kongen ble operert i kneet opplyste Kongehuset at kongens operasjon var vellykket og at han var i fin form.

Nyheten om kongens operasjon og innleggelse kom dagen etter at kongehuset meldte at kong Harald hadde blitt sykmeldt som følge av smerter i benet.

Også i 2018 ble han sykmeldt som følge av overbelastning og smerter i den ene foten.

Bursdagsfeiring

Da han fylte 84 år i slutten av februar, trodde ikke Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, at det ville bli noen storslått feiring i år.

- Noe sier meg at 84-årsdagen vil gå ganske stille for seg. Men jeg er sikker på at hele storfamilien likevel sørger for å gjøre stas på ham i form av gaver og telefoner. Nå har han jo til og med fått seg mobiltelefon - for første gang i livet - så da er han jo enklere å nå for barnebarna også!, sa hun.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

LES OGSÅ: Om Harry og Meghan: - Respekterer dem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer