Grevinne Eloise:

Kongens niese i hardt vær

«Hvorfor trenger ikke du å holde avstand når vi andre må?».

FÅR KRITIKK: Grevinne Eloise (foran i lyseblå dress), datter av prins Constantijn og prinsesse Laurentien og niesen til kong Willem-Alexander, får corona-kritikk. Her sammen med den nederlandske kongefamilien tidligere i år. Foto: NTB
FÅR KRITIKK: Grevinne Eloise (foran i lyseblå dress), datter av prins Constantijn og prinsesse Laurentien og niesen til kong Willem-Alexander, får corona-kritikk. Her sammen med den nederlandske kongefamilien tidligere i år. Foto: NTB Vis mer
Publisert

De siste dagene har det haglet med kritikk mot det nederlandske kongehuset, etter at kong Willem-Alexanders niese, grevinne Eloise, ikke skal ha overholdt tiltakene som er iverksatt i landet for å hindre coronasmitte.

Den 18 år gamle prinsessen, som er datter av prins Constantijn (50) og prinsesse Laurentien (54), har ifølge nederlandske aviser medvirket i en YouTube-video hvor hun ikke har overholdt myndighetenes oppfordring om 1,5 meters avstand, skriver danske Billed-Bladet.

Det hele skal ha skjedd under et intervju med YouTube-stjerne Robbert Rodenburg, som senere har delt et bilde fra møtet med grevinnen - hvor de også sitter svært tett.

«Hvorfor trenger ikke du å holde avstand når vi andre må?», undrer en fan i kommentarfeltet.

I karantene

Nederland er hardt rammet av pandemien, som den siste tiden spesielt har spredd seg blant den yngre delen av befolkningen.

I tillegg er det bare kort tid siden grevinnens far, prins Constantijn, måtte i hjemmekarantene etter å ha vært i nærkontakt med en person som testet positivt.

ELDST I FLOKKEN: Grevinne Eloise er den eldste datteren til prins Constantijn og prinsesse Laurentien. Her med grevinne Leonore og grev Claus i 2019. Foto: NTB
ELDST I FLOKKEN: Grevinne Eloise er den eldste datteren til prins Constantijn og prinsesse Laurentien. Her med grevinne Leonore og grev Claus i 2019. Foto: NTB Vis mer

Eloises mor og lillebroren, grev Claus (16), er også i karantene, men i Skottland på grunn av reglene i landet for reisende fra Nederland.

Eloise, som selv har lagt ut bilde fra møtet med YouTube-profilen, har over 187 000 følgere på Instagram og deler stadig innblikk fra hverdagen.

Hun har så langt ikke svart på kritikken.

Norsk fadder

18-åringen, som er født Eloise Beatrix Sophie Laurence, er nummer fem i arverekken til den nederlandske tronen, og kom til verden i Haag i Nederland 8. juni 2002.

Hun er barnebarn av dronning Beatrix av Nederland og Claus von Amsberg, og ble døpt i Het Loo Palace i Apeldoorn 15. desember året hun ble født.

NÆRE FAMILIER: Prinsesse Laurentien tok av Leah Isadora Behns lue da hun ble døpt i 2005. Foto: NTB
NÆRE FAMILIER: Prinsesse Laurentien tok av Leah Isadora Behns lue da hun ble døpt i 2005. Foto: NTB Vis mer

Sistnevnte hendelse fikk også oppmerksomhet her til lands, spesielt fordi vår egen kronprins Haakon er blant Eloises faddere.

Allerede som toåring var Eloise i Norge. Den gang i forbindelse med dåpen til Leah Isadora Behn, prinsesse Märtha Louise og avdøde Ari Behns mellomste datter.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Mye later til at den nederlandske familien har et nært forhold til vår egen kongefamilie. Prinsesse Laurentien er nemlig Leah Isadoras fadder, og var også til stede da Ari Behn ble bisatt fra Oslo domkirke i januar.

LES OGSÅ: Avslører kongelig diamant-triks

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer