BRÅK: To av soldatene som tjenestegjorde på Kongeskipet ble hentet av militærpolitiet etter en fuktig natt på byen. Foto: SOH
BRÅK: To av soldatene som tjenestegjorde på Kongeskipet ble hentet av militærpolitiet etter en fuktig natt på byen. Foto: SOHVis mer

Kongens menn risikerer fengsel

Fyllefantene fra Kongeskipet ble overlatt til militærpolitiet.

SEOGHØR.NO: Forrige måned var Kongeskipet på tokt i Nord-Norge, blant annet i forbindelse med statsbesøket fra Sverige. To soldater fra KS Norge drakk seg fulle under et opphold i Bodø og risikerer nå fengsel, etter å ha havnet i bråk med politiet.

Ifølge Avisa Nordland kom Kongeskipet inn til kai 11. juni, og skulle dra videre til Lofoten den 14. juni med Dronning Sonja om bord.

På en av fridagene havnet to av soldatene i trøbbel. 20-åringene dro på byen og drakk seg fra sans og samling og havnet i bråk. Like før midnatt ble de av det lokale politiet bedt om å trekke seg tilbake til Kongeskipet, men ifølge Avisa Nordland nektet de altså dette.

Fyllefantene ble derfor siktet for overtredelse av politilovens paragraf 30, ettersom de neket å følge politiets pålegg.

Avisen skriver videre at Militærpolitiet til slutt hentet guttene...

Politimesteren i Salten skreiv ut en bok på 6.000 til hver - og om de ikke betaler kan de vente seg 12 dager i kasjotten...

Det er ikke første gang kongens menn på Kongeskipet havner i bråk. Under et et tokt til Spania inviterte noen av besetningen til nachspiel, ettersom kong Harald og Sonja ikke var til stede.

Den ville historien og partybildene av lettkledde nachspielgjester nådde selvsagt pressen. Se og Hør brukte tilsammen fire sider på de spektakulære festbildene. Flere av befalene tok også jentene med seg til lugaren under dekk.

LES OGSÅ: Babyboom i England