Kong Carl Gustaf og dronning Silvia:

Kongens elefantunge mystisk død

- Helt siden fødselen har Prince vært elsket.

SØRGER: Det svenske kongeparet er i sorg etter at elefantungen Prince gikk bort. Foto: Audun Braastad / NTB
SØRGER: Det svenske kongeparet er i sorg etter at elefantungen Prince gikk bort. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

Natt til onsdag kom nyheten om at kong Carl Gustafs (75) elefantunge «Prince», som ikke rakk å bli to år gammel, hadde sovnet inn etter rundt en ukes sykdom.

Det var allerede sist fredag at dyrepasserne på Kolmården la merke til en atferdsendring hos elefanten. Han var plutselig ikke like pigg i formen lenger og slet med å få i seg nok næring.

I tillegg ble det tatt en rekke prøver og iverksatt ulike behandlinger i håp om at han skulle overleve. Det skriver blant andre Aftonbladet og Svensk Damtidning.

ÆRLIG OM AVGJØRELSEN: Onsdag holdt kong Carl Gustaf sin årlige juletale. Da gikk han nærmere innpå hvorfor han i høst valgte å fjerne fem av sine barnebarn fra kongehuset. Utdrag fra «H.M. Konungens jultal 2019» (SVT) Vis mer

Overvåket døgnet rundt

Helt siden «Prince» ble dårlig hadde han riktignok blitt overvåket av veterinær og flere dyrepleiere døgnet rundt, ifølge Aftonbladet.

Elefantungen er som kjent sønn av kongens elefantku Bua og danske dronning Margrethes elefantokse Tonsa, som var gaver fra kong Bhumibol av Thailand. Begge bor på Kolmården.

Det skal ha vært tungt for både Carl Gustaf og Silvia da de mottok den triste beskjeden. Da lille «Prince» ble født i mars 2020, i starten av coronapandemien, var imidlertid kongen i full ekstase.

I en pressemelding den gang het det følgende:

PRINCE: Den lille elefantungen Prince døde natt til onsdag. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB
PRINCE: Den lille elefantungen Prince døde natt til onsdag. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB Vis mer

«Kongen skriver i en hilsen til dyreparken at han som morfar, i dobbel forstand, blir både glad og lykkelig over denne gledelige hendelsen i disse krevende dager, og at Hans Majestet og resten av familien gleder seg til å besøke den liten elefantkalven så fort som mulig».

Dødsårsaken er foreløpig ukjent, og det er fremdeles et mysterium hvorfor elefantungen døde.

STILLER OPP: Her gjør dronning Elizabeth sin første kongelige opptreden etter Megan Markles mye omtalte Oprah-intervju. Video: Buckingham Palace Vis mer

- En stor sorg

Det plutselige dødsfallet skal ha kommet svært uventet på Kolmårdens personale. Til tross for den korte tida med elefanten, uttrykker de likevel sin takknemlighet for de fine minnene de fikk.

- Helt siden fødselen har Prince vært elsket. Han har gitt en slik glede, ikke bare til oss som jobber her, men til alle våre gjester. Det er en stor sorg for elefantflokken og for alle som har tatt vare på ham siden fødselen.

Det skrev Kolmårdens administrerende direktør Christine Karmfalk i en pressemelding, ifølge Svensk Damtidning.

Nå venter Kolmården på prøvesvarene og utredning fra det svenske veterinærinstituttet.

LES OGSÅ: - Sjokkerende detaljer om Charlenes helse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer