Kong Carl Gustaf og dronning Silvia:

Kongens elefantunge mystisk død

- Helt siden fødselen har Prince vært elsket.

SØRGER: Det svenske kongeparet er i sorg etter at elefantungen Prince gikk bort. Foto: Audun Braastad / NTB
SØRGER: Det svenske kongeparet er i sorg etter at elefantungen Prince gikk bort. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

Natt til onsdag kom nyheten om at kong Carl Gustafs (75) elefantunge «Prince», som ikke rakk å bli to år gammel, hadde sovnet inn etter rundt en ukes sykdom.

Det var allerede sist fredag at dyrepasserne på Kolmården la merke til en atferdsendring hos elefanten. Han var plutselig ikke like pigg i formen lenger og slet med å få i seg nok næring.

I tillegg ble det tatt en rekke prøver og iverksatt ulike behandlinger i håp om at han skulle overleve. Det skriver blant andre Aftonbladet og Svensk Damtidning.

Overvåket døgnet rundt

Helt siden «Prince» ble dårlig hadde han riktignok blitt overvåket av veterinær og flere dyrepleiere døgnet rundt, ifølge Aftonbladet.

Elefantungen er som kjent sønn av kongens elefantku Bua og danske dronning Margrethes elefantokse Tonsa, som var gaver fra kong Bhumibol av Thailand. Begge bor på Kolmården.

Det skal ha vært tungt for både Carl Gustaf og Silvia da de mottok den triste beskjeden. Da lille «Prince» ble født i mars 2020, i starten av coronapandemien, var imidlertid kongen i full ekstase.

I en pressemelding den gang het det følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer