BEKYMRET: Her er prins Laurent (t.v) sammen med kong Philippe og dronning Mathilde, samt kona Claire (t.h). Familien er selvfølgelig svært bekymret for Laurent, og har besøkt han en rekke ganger på sykehuset. Foto: All Over Press
BEKYMRET: Her er prins Laurent (t.v) sammen med kong Philippe og dronning Mathilde, samt kona Claire (t.h). Familien er selvfølgelig svært bekymret for Laurent, og har besøkt han en rekke ganger på sykehuset. Foto: All Over PressVis mer

Kongens bror lagt i koma

Tilstanden mer alvorlig enn antatt.

SEOGHØR.NO: I forrige uke meldte det belgiske kongehuset at kong Philippes bror, prins Laurent, var lagt inn på sykehuset. Kilder hevdet overfor belgiske medier at det dreide seg om en depresjon.

Det ser imidlertid ut til at tilstanden er mer alvorlig enn antatt. Nå ligger nemlig den belgiske prinsen i koma!

- Prinsen er lagt i kunstig koma, sier Pierre-Emmanuel De Bauw, talsmann for det belgiske kongehuset, ifølge Svensk Damtidning.

Ifølge RTL bekrefter kongehuset at prinsen har lungebetennelse, og er lagt i kunstig koma for å optimalisere behandlingen. 
 
- Men situasjonen er stabil, sier talsmannen.

Ifølge Svensk Damtidning ryktes det om problemer i ekteskapet, men kona Claire har likevel vært ved sin manns side under sykehusoppholdet. Også storebror Philippe, og hans dronning Mathilde har besøkt den syke prinsen. Prinsens tre barn, skal derimot ikke ha vært hos pappa ennå.

Dette er andre gang på kort tid en prins i Benelux-landene er i koma. For to år siden ble nederlandske prins Friso tatt av et skred. Han lå i koma i halvannet år før han døde i august i fjor.

De to kongefamiliene i nabolandene har et svært tett forhold, og situasjonen i Belgia vekker nok helt sikkert vonde minner for den nederlandske familien.

 

Les også: Nå er de offisielle