Kongen ville ikke kommentere

Kong Harald vil ikke kommentere dagens sjokkbeskjed fra Spania. Men Eva Sannum gratulerer den påtroppende spanskekongen.

PÅ BESØK: De kongelige har et godt forhold. Her er ong Juan Carlos og dronning Sofia på statsbesøk i Norge i 2006. Foto: All Over
PÅ BESØK: De kongelige har et godt forhold. Her er ong Juan Carlos og dronning Sofia på statsbesøk i Norge i 2006. Foto: All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tidligere i dag ble det kjent at spanskenes kong Juan Carlos (76) har bestemt seg for å gå av - med umiddelbar virkning. Dermed gjør han som sine kolleger i Nederland og Belgia. I fjor tok kong Willem-Alexander (46) over for dronning Beatrix (74), og kong Philippe (53) tok over for kong Albert (79).

Men vår egen kong Harald (76) blir på sin post. Tidligere i dag delte han ut «Kong Harald Vs kreftforskningspris» i universitetes Gamle Festsal.

På Universitetsplassen var det møtt fram et stort pressekorps, som ønsket å høre Haralds reaksjoner på dagens store nyhet. Men kongen ønsket ikke å si noe som helst.

På spørsmål fra NRK om han ønsket å kommentere det som hadde skjedd i Spania, kikket han bare på pressen før han satte seg inn i den ventende limousinen og kjørte avgårde til Slottet.

BRYLLUPSGJEST: Eva Sannum var i bryllupet til Mette-Marit og Haakon. Hun var på den tiden kjæreste med kronprins Felipe.
BRYLLUPSGJEST: Eva Sannum var i bryllupet til Mette-Marit og Haakon. Hun var på den tiden kjæreste med kronprins Felipe. Vis mer

Smart trekk

I løpet av våren vil kronprins Felipe bli kronet konge av Spania, og kronprinsesse Letizia blir dronning. Paret feiret nettopp ti års bryllupsdag.

Før han ble sammen med Letizia, var Felipe kjæreste med norske Eva Sannum (39).

- Jeg gratulerer selvfølgelig den påtroppende kongen, skriver hun i en SMS til Dagbladet. - Dette er et smart trekk. Felipe er rett mann for jobben, og for situasjonen Spania nå er inne i.

LES OGSÅ: Hvorfor mister prinsessen hår?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer