Maha Vajiralongkorn:

Kongen sjokkerer: Offentliggjør «elskerinne»

Internett gikk av hengslene da Thailands konge viste fram en kjæreste på si.

SJELDENT SYN: Mandag delte det thailandske kongehuset en rekke bilder av kong Maha Vajiralongkorn og hans «elskerinne», Sineenat Wongvajirabhakdi. Bildene har fått massiv oppmerksomhet og førte blant annet til at nettsiden til kongehuset brøt sammen i løpet av kort tid. Her ser man duoen posere på et av bildene som ble offentliggjort. Foto: NTB Scanpix
SJELDENT SYN: Mandag delte det thailandske kongehuset en rekke bilder av kong Maha Vajiralongkorn og hans «elskerinne», Sineenat Wongvajirabhakdi. Bildene har fått massiv oppmerksomhet og førte blant annet til at nettsiden til kongehuset brøt sammen i løpet av kort tid. Her ser man duoen posere på et av bildene som ble offentliggjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kongen av Thailand, Maha Vajiralongkorn (67), er ikke fremmed for å skape kontroversielle overskrifter.

Tidligere har vi hørt om alt fra nakenskandaler til vill festing og overdådige luksusvaner - og en skulle tro at oppstyret roet seg da han i mai giftet seg med sin tidligere general, Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya (41).

Før bryllupsseremonien var sistnevnte uoffisielt kjent som kongens såkalte «gemalinne» som er en tittel på en offisiell, kongelig «konkubine». Titlene beskriver en kvinne som er i et forhold med en mann - uten å være gift med ham - altså det vi her hjemme gjerne kaller kjæreste.

Bare én måned etter giftermålet kom det derimot frem at kongen hadde utnevnt en annen kvinne til å bli sin nye gemalinne. Hun heter Sineenat Wongvajirabhakdi (34), og er ifølge New York Times den første offisielle gemalinnen siden 1921.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer