Kongen reiser på privat ferie

Fra helgen er det kronprinsen som styrer landet.

PÅ FERIE: Kong Harald reiser på et privat utenlandsopphold. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
PÅ FERIE: Kong Harald reiser på et privat utenlandsopphold. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kong Harald (74) drar i helgen på en etterlengtet utenlandsferie, mens kronprins Haakon (38) blir hjemme i Norge for å styre kongeriket.

Haakon skal fungere som kronprinsregent i perioden, og kronprinsen er den eneste av kongefamiliens medlemmer som står oppført med et offisielt program neste uke. Han skal blant annet ha møter med forsvarssjefen, utenriksråden og Albanias ambassadør, oppgaver som normalt tilfaller Harald.

- Kongen skal på et privat utenlandsopphold, sier Slottets informasjonsmedarbeider Sven Gjeruldsen til Se og Hør.

Tøff tid
Dronning Sonja og kong Harald har hatt et tøft år, og terrorbombene som rammet Norge i sommer har gått svært hardt inn på kongeparet. Selv om det i etterkant har vist seg at Slottet var en av bygningene Breivik ønsket å skade har tankene vært hos de pårørende og etterlatte.

Harald og Sonja avbrøt i sommer ferien for å være sammen med de pårørende og overlevende ved Sundvollen hotell dagen etter. I ukene som gikk deltok også kongeparet ved en rekke minnemarkeringer for ofrene etter tragedien.

Til Karibien?
Neste år feires felles 75-årsdag for Sonja og Harald med brask og bram. Det er ventet storinnrykk av kongelige fra inn- og utland. Forberedelsene er allerede godt i gang, så en liten pust i bakken for vårt aldrende kongepar er dem vel forunt.

Dronning Sonja og Harald har blant annet en stor forkjærlighet for Karibien, og har tidligere dratt på flere romantiske ferieturer til øyene i vest. Der får de rusle uforstyrret rundt stranden i bikini og badebukse - uten nysgjerrige blikk fra nordmenn.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Jens dropper kongen igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer