Delphine Boël:

Kongen møtte sin «nye» søster

Delphine Boël vant retten til å kalle seg prinsesse av Belgia for et par uker siden. Nå har hun møtt sin bror kong Philippe - for første gang.

BROR OG SØSTER: Det ble et varmt møte mellom Belgias kong Philippe og hans «ferske» søster Delphine Boël sist fredag. Foto: AFP / Det belgiske kongehuset / NTB
BROR OG SØSTER: Det ble et varmt møte mellom Belgias kong Philippe og hans «ferske» søster Delphine Boël sist fredag. Foto: AFP / Det belgiske kongehuset / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For knappe to uker siden ble det klart at den 52 år gamle kunstneren Delphine Boël vant retten til å kalle seg prinsesse av Belgia. Det meldte flere utenlandske medier, deriblant CNN.

52-åringen gikk tidligere i høst til sak mot det belgiske kongehuset – etter at en DNA-test i januar viste at hun er datter av tidligere kong Albert II (86) – som følge av en affære på 1960-tallet.

Eks-kongen nektet i lang tid for at han var Boëls virkelige far, men så seg til slutt nødt til å snu da DNA-testen viste det motsatte. Nå har Boël fått den nye tittelen «hennes høyhet, prinsessen av Belgia».

– En rettslig seier vil aldri erstatte en fars kjærlighet, men den gir henne en følelse av rettferdighet, het det i en uttalelse fra Boëls advokater da kjennelsen fra den belgiske domstolen kom.

Det er riktignok ikke bare en kongelig tittel som er nytt i livet til 52-åringen. Den ferske prinsessen har også fått en skokk med kongelige halvsøsken med på kjøpet – deriblant Belgias nåværende kong Philippe (60). Han tok over tronen da faren abdiserte i 2013.

Nå har Belgias konge møtt sin «nye» halvsøster. Det kommer frem i en pressemelding fra det belgiske kongehuset torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer