Delphine Boël:

Kongen møtte sin «nye» søster

Delphine Boël vant retten til å kalle seg prinsesse av Belgia for et par uker siden. Nå har hun møtt sin bror kong Philippe - for første gang.

BROR OG SØSTER: Det ble et varmt møte mellom Belgias kong Philippe og hans «ferske» søster Delphine Boël sist fredag. Foto: AFP / Det belgiske kongehuset / NTB
BROR OG SØSTER: Det ble et varmt møte mellom Belgias kong Philippe og hans «ferske» søster Delphine Boël sist fredag. Foto: AFP / Det belgiske kongehuset / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For knappe to uker siden ble det klart at den 52 år gamle kunstneren Delphine Boël vant retten til å kalle seg prinsesse av Belgia. Det meldte flere utenlandske medier, deriblant CNN.

52-åringen gikk tidligere i høst til sak mot det belgiske kongehuset – etter at en DNA-test i januar viste at hun er datter av tidligere kong Albert II (86) – som følge av en affære på 1960-tallet.

Eks-kongen nektet i lang tid for at han var Boëls virkelige far, men så seg til slutt nødt til å snu da DNA-testen viste det motsatte. Nå har Boël fått den nye tittelen «hennes høyhet, prinsessen av Belgia».

– En rettslig seier vil aldri erstatte en fars kjærlighet, men den gir henne en følelse av rettferdighet, het det i en uttalelse fra Boëls advokater da kjennelsen fra den belgiske domstolen kom.

Det er riktignok ikke bare en kongelig tittel som er nytt i livet til 52-åringen. Den ferske prinsessen har også fått en skokk med kongelige halvsøsken med på kjøpet – deriblant Belgias nåværende kong Philippe (60). Han tok over tronen da faren abdiserte i 2013.

Nå har Belgias konge møtt sin «nye» halvsøster. Det kommer frem i en pressemelding fra det belgiske kongehuset torsdag.

I TÅRER: 52-åringen var tydelig rørt da det ble kjent at hun fikk kalle seg prinsesse tidligere i oktober. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB
I TÅRER: 52-åringen var tydelig rørt da det ble kjent at hun fikk kalle seg prinsesse tidligere i oktober. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB Vis mer

– Et varmt møte

I pressemeldingen kommer det frem at de to søsknene møtte hverandre ansikt til ansikt fredag 9. oktober – en knapp uke etter at det ble klart at Boël hadde kapret prinsessetittelen.

– Fredag 9. oktober møtte vi hverandre for første gang, på slottet i Laken. Det var et varmt møte. Denne lange og rike diskusjonen ga oss muligheten til å bli kjent med hverandre. Vi snakket om våre respektive liv og felles interesser. Dette båndet vil utvikle seg sterkere innad i familien, sier kong Philippe og søsteren i pressemeldingen.

Søskenparet har også latt seg avbilde fra det helt spesielle første møtet – og det er ingen tvil om at kong Philippe og Delphine Boël er i slekt. Som mange i kommentarfeltet har påpekt er de nemlig svært like.

Det var i september det ble kjent at Boël hadde gått rettens vei for å kunne kalle seg «deres kongelige høyhet», samt «prinsesse av Belgia». Til slutt ble hun altså hørt – og dermed har den belgiske kongefamilien fått et nytt tilskudd.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen natt til mandag. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

I januar i år innrømmet Belgias tidligere konge, Albert II at han er faren til Boël – som følge av en affære på 1960-tallet.

Boël har hele veien sagt at det eneste hun ønsker er å bli behandlet likt som resten av Albert II's barn.

MED MOR: Her er Delphine Boël med moren Sybille de Selys Longchamps, som altså hadde en kongelig affære på 1960-tallet. Foto: NTB
MED MOR: Her er Delphine Boël med moren Sybille de Selys Longchamps, som altså hadde en kongelig affære på 1960-tallet. Foto: NTB Vis mer

Sjokkbølger

Nyheten om at 52-åringen er eks-kongens datter sendte sjokkbølger gjennom hele verden. At en tidligere konge innrømmer at han har et barn utenom ekteskap er langt fra hverdagskost.

Eks-kongen regjerte i Belgia fra 1993 og frem til han abdiserte til fordel for sin sønnen i 2013.

86-åringens innrømmelse kom på bordet etter at Boël i årevis har kjempet for å bevise at eks-kongen er hennes biologiske far.

– Hans majestet kong Albert II har notert seg resultatet fra DNA-testen som han tok som følge av en forespørsel fra en domstol i Brussel. Den vitenskapelige konklusjonen viser at han er den biologiske faren til Delphine Boël, uttalte eks-kongens advokat Alain Berenboom i januar.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Boël er født i 1968, og er datteren til Sybille de Selys Longchamps, som skal ha hatt et forhold til Albert II den gang. Eks-kongen har samtidig vært gift med Paola av Belgia siden 1959, som han har de tre barna Philippe, Astrid og Laurent med.

LES OGSÅ: – Jeg får ikke noe hjelp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer