BLIR BESTEFORELDRE: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia blir bare værende tre dager under OL i Russland. Foto: UK Press/Press Association Image
BLIR BESTEFORELDRE: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia blir bare værende tre dager under OL i Russland. Foto: UK Press/Press Association ImageVis mer

Kongen kan ofre OL

Silvia og Carl Gustaf skal etter planen til Russland, men én ting kan få dem til å droppe reisen.

SEOGHØR.NO: Det svenske kongeparet skal bare besøke Sotsji i tre dager under OL. Trolig er det prinsesse Madeleines nedkomst i slutten av februar som har skyld i det korte besøket til vinter-OL i Russland.

Ved forrige olympiade i London var de på plass i seks dager, og under Vancouver-OL heiet det sportsinteresserte kongeparet på svenske OL-håp i hele 10 dager.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia vil selvsagt være på plass når barnebarnet kommer til verden. Termindatoen er satt til 25. februar.

Saken fortsetter under bildet.

HØYGRAVID: Madeleine har termin 25 februar. Nå venter hun bare på å nedkomme. Foto: All Over Press Patrik ??sterberg
HØYGRAVID: Madeleine har termin 25 februar. Nå venter hun bare på å nedkomme. Foto: All Over Press Patrik ??sterberg Vis mer

Det svenske hoffet er svært tilbakeholdne med opplysninger, men fungerende kommunikasjonssjef, Annika Sönnerberg, sier til Aftonbladet at hun ikke vet når de reiser over Atlanteren:

– Jeg har ingen kjennskap til hva de planlegger privat, sier hun til avisen.

Det er nå bekreftet at kongeparet skal være på plass under OL fra 14. til 16. februar. På det tidspunktet er det ni dager til termin.

Etter OL-besøket drar trolig kongeparet direkte til New York for å være ved prinsesse Madeleines side. Skulle imidlertid vannet gå under OL er det stor sannsynlighet for at de kommende besteforeldrene vil avbryte OL-programmet og dra direkte til New York.

Det svenske hoffet uttaler at programmet ikke kommer til å påvirkes av Madeleines nedkomst - men hele Sverige har selvsagt full forståelse for at besteforeldrene ønsker å være på plass i New York hos Madeleine.

Dronning Silvia har tidligere avslørt at hun snakker med Madeleine på videostreamingtjenesten Skype - og det kommer hun nok også til å gjøre fra Russland...