Kongen hasteoperert etter ulykke

Alt gikk galt da kong Juan Carlos skulle på elefantjakt.

PÅ SYKEHUS: Kong Juan Carlos ligger på sykehus etter en ulykke. Her er han avbildet med dronning Sofia.  Foto: Reuters/NTB Scanpix
PÅ SYKEHUS: Kong Juan Carlos ligger på sykehus etter en ulykke. Her er han avbildet med dronning Sofia. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Spanias konge Juan Carlos (74) måtte gjennom en hasteoperasjon etter et fall på en privat jakttur til Botswana.

Kongen fikk tre brudd i hoften, ifølge talspersoner for slottet. Dette er den fjerde operasjonen 74-åringen har gått igjennom de siste to årene, ifølge BBC.

Kongen ankom Afrika på mandag og skal ifølge Daily Mail ha falt i soverommet på jakthytta på fredag. Han ble flydd til Madrid fredag kveld, og etter en reise i privatfly på ti timer, ble han operert i fire timer på sykehuset.

Det er ventet at kongen må være innlagt i ti dager, og at han trenger seks uker til opptrening etter det.

Kongen gikk igjennom en operasjon lørdag formiddag på sykehuset San Jose i Madrid.

- Juan Carlos har fått brudd i den høyre hoften på tre steder, det settes i forbindelse med leddgikt. En rekonstruksjon ble gjort og en hofteimplantant ble satt inn, heter det i en uttalelse fra slottet. 


Den spanske avisen El Pais skriver at kongen skulle jakte på elefanter i Afrika. Tidligere lørdag ble det også publisert bilder av kongen med børse ved siden av en død elefant. Det rakk han å få mye kritikk for, før ulykken ble kjent. At kongen midt i finanskrisen i Spania også tar seg tid til en dyr jakttur har også blitt kritisert.


I tre andre operasjoner siden mai 2010 har kongen fått fjernet en svulst på lungen, en røket akilles og har fått et kunstig kne.

Tidligere denne uken måtte kongens 13 år gamle barnebarn Felipe Juan Froilan på sykehus etter at han skjøt seg selv i foten under skuddtrening ved familiens hjem utenfor Madrid.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kongens barnebarn i skyteulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer