- Kongen har vist usedvanlig dårlig dømmekraft

Trygve Hegnar angriper kongehuset.

TILDELT ORDEN: Da dronning Beatrix av Nederland gjestet Norge tidligere denne måneden, ga hun Ari Behn tittelen som kommandør med stjerne av fyrstehuset Oraniens Krone orden. Ordenen vises da gjennom det oransje stjernebåndet Behn bar under helgens kro Foto: Scanpix
TILDELT ORDEN: Da dronning Beatrix av Nederland gjestet Norge tidligere denne måneden, ga hun Ari Behn tittelen som kommandør med stjerne av fyrstehuset Oraniens Krone orden. Ordenen vises da gjennom det oransje stjernebåndet Behn bar under helgens kro Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO:  Da nederlandske dronning Beatrix var på statsbesøk i Norge tidligere denne måneden, utdelte hun prinsessegemal Ari Behn (37) en svært æresfull orden.

Prinsesse Märtha Louises ektemann fikk da tittelen som kommandør med stjerne av fyrstehuset Oraniens Krone orden, som da består av en flott stjerne med oransje bånd som bæres rundt halsen.

Behn bar blant annet ordenen under kronprinsessebryllupet i Sverige forrige helg, og fikk da mye skryt for sin galante oppførsel og flotte bekledning.

Det er imidlertid ikke alle som er like begeistret for at forfatteren har blitt tildelt en slik æresfull tittel.

Kapital-redaktør Trygve Hegnar har flere ganger uttalt seg negativt om Behn, og Behn har også slått tilbake mot redaktørens utsagn. 

Og «uvennskapet» mellom dem blir nok ikke noe mindre, etter Hegnars ferskeste leder i finansbladet.

I lederen stiller nemlig Hegnar seg svært kritisk til at Behn fikk den nederlandske ordenen. Særlig siden 37-åringen ikke har noe spesielt forhold til Nederland.

- Hva har så Ari Behn gjort for Nederland for å bli kommandør med stjerne av fyrstehuset Oraniens Krone orden? Ingen ting. Absolutt ingen ting. Han har vel knapt vært i Nederland. Ari Behn er, rett nok, en middels og uviktig forfatter, men man blir vel ikke kommandør med stjerne for det, skriver Hegnar i innlegget.

Hegnar stiller seg også tvilsom til hvorvidt ordens-utdelingen var etter initiativ fra dronning Beatrix, og mener vår egen konge og dronning har hatt en finger med i spillet.

Og redaktøren ser ikke mildt på dette. 

- Vi har vanskelig for å tenke oss at dronning Beatrix har klekket ut dette på egen hånd, uten å få tillatelse eller godkjennelse, eller endog forslag fra kong Harald eller dronning Sonja, så her har vår dronning og konge utvist usedvanlig dårlig dømmekraft. Det er nesten for dumt at svigersønnen blir kommandør bare fordi han er svigersønn, skriver han.

Hegnar mener også at ordensutdelingen til Behn viser at slike kongelige titler egentlig bare er «juggel og juks».

- Det er ikke kvaliteter og bragder som gir de mange fargerike medaljer og bånd de pryder kjoler og jakker med. Det er juggel og juks. Og man kan jo spørre seg om dette juggelet er nødvendig for at vi skal ha respekt for dem? skriver han.
 
Seher.no har foreløpig ikke fått kommentar fra Slottet på saken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Märtha ertet i svensk avis