Kong Harald:

Kongen friskmeldes

Det opplyser Slottet.

FRISKMELDT: Kongen er tilbake på jobb fra 1. november. Foto: Lise Åserud / NTB
FRISKMELDT: Kongen er tilbake på jobb fra 1. november. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld melder Slottet at kong Harald (83) er friskmeldt fra og med 1. november.

Kongen ble som kjent innlagt på sykehus i slutten av september grunnet tung pust. Han ble i starten av oktober hjerteklaffoperert, og med det sykemeldt ut måneden.

Dette er ikke første gang kong Harald har gjennomført en slik operasjon. Det samme skjedde nemlig i 2005, da han måtte operere hjerteklaffen mellom hjertet og hovedpulsåren. Den gang fikk han en kunstig hjerteklaff, laget av biologisk materiale.

Søndag friskmeldes han, som planlagt.

Kong Harald har imidlertid ingen offisielle oppdrag for torsdag 5. november, når han mottar utenriksministeren i audiens. Dronning Sonja og kronprins Haakon vil også være til stede.

Siden 25. september har kronprins Haakon fungert som kronprinsregent, noe som vil si at han har tatt seg av farens offisielle plikter.

Kongen ble skrevet ut 12. oktober etter den vellykkede operasjonen.

OPERASJON: Doktor Wasim Zahid forklarer hvilken hjerteoperasjon kong Harald skal gjennomgå fredag 9. oktober. Video: Privat Vis mer

I midten av oktober kom også boken «Kongen forteller», hvor han gjennom en rekke samtaler med forfatter Harald Stanghelle forteller om tiden sin som konge.

Han snakker blant annet åpent om hva han tenker om monarkiets framtid, og sin egen tid på tronen. Han har vært landets konge siden den 17. januar 1991, da kong Olav døde.

LES OGSÅ: - Kongelige på også jobbe overtid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer