Kong Harald:

Kongen ferdig operert

Måtte operere i kneet.

VELLYKKET: Kong Harald ble operert lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB
VELLYKKET: Kong Harald ble operert lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag meldte Kongehuset i en pressemelding at kong Harald (83) lørdag skulle opereres for en skadet sene over høyre kne.

Lørdag opplyses det i en pressemelding at operasjonen var vellykket og at kongen er i fin form.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, opplyser overfor Se og Hør at hun ikke har noen kommentar utover pressemeldingen.

Sykmeldt

I forbindelse med operasjonen er kongen sykmeldt i 14 dager. I denne perioden er det kronprins Haakon (47) som vil fungere som regent og gjennomføre kongens konstitusjonelle oppgaver.

Nyheten om kongens operasjon og innleggelse kom dagen etter at kongehuset torsdag meldte at kong Harald hadde blitt sykmeldt som følge av smerter i beinet.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

Også i 2018 ble han sykmeldt som følge av overbelastning og smerter i den ene foten.

På de årlige julebildene som blir tatt av kongefamilien, dukket kong Harald opp med stokk i fjor.

- Kong Harald har slitt med gangen lenge, noe som er helt uavhengig av sykdomsforløpet hans det siste året. Jeg tenker at det er bra at han nå tar i bruk stokk, fortalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, da.

LES OGSÅ: - Slitsomt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer