GULLGUTT: Nederlands konge blir hedret med IOCs høyeste orden i gull for sin innsats for den olympiske komite. Foto: All Over Press
GULLGUTT: Nederlands konge blir hedret med IOCs høyeste orden i gull for sin innsats for den olympiske komite. Foto: All Over PressVis mer

Kongen får OL-gull

Willem-Alexander blir hedret for innsatsen.

SEOGHØR.NO: Søndag kveld mottok kong Willem-Alexander olympisk gull da han takket av som IOC-medlem.

Kongen mottok den høyeste utmerkelsen «The Olympic gold order» innenfor organisasjonen som takk for sin innsats for IOC.

Grunnen til at Willem-Alexander ikke lenger vil være medlem av den internasjonale olympiske komite er at han overtok Nederlands trone i april.

Blir æresmedlem
Willem-Alexander, som er Europas yngste monark, vil imidlertid fortsatt være æresmedlem av IOC.

På helgens møte i Buenos Aires var det imidlertid en annen sak som også opptok medlemmene. Etter at Russland har innført en ny antihomolov som kan fengsle homofile utøvere og tilreisende under vinter-OL i Sotsji neste år har flere kjendiser reagert med vantro

Har reagert kraftig
Også kronprins Ferderik - som er IOC-medlem fra Danmark - har reagert kraftig.

- Hvis enkelte grupper diskrimineres, er det et brudd på det olympiske charter, den olympiske ånd og ikke minst den kontrakt vertslandet inngår med IOC, sier den danske kronprinsen.

Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg gikk derimot overraskende ut og fortalte at IOC kom til å slå hardt ned på markeringer som pins i regnbuefarger under lekene.

- Glem det! Dere er her for å konkurrere i idretten deres, ikke for å drive noen politisk markering under OL. Gjør det gjerne i hjemlandet deres, både før og etter OL, men ikke mens lekene i Sotsji pågår, uttalte Heiberg til Dagbladet.

Heiberg fikk har fått massiv kritikk, og en en rekke idrettskjendiser er uenig med Heiberg. Den betente striden har også fått andre Hollywoodstjerner til å se rødt:

Prison Break-stjernen Wentwort Miller valgte å boikotte den internasjonale filmfestivalen i St. Petersburg i protest mot homoloven, og sto dermed fram som homse.


LES OGSÅ: Du er en ubrukelig parasitt


 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.