- Kongen er bekymret for dronning Silvia

Dronningen er så syk at hun må fraktes de 154 milene fra Frankrike til Stockholm i bil.

FRAKTES HJEM I BIL: - Hun må hvile og ta det med ro. Dronningen er nå sakte, men sikkert på vei hjem til Sverige, forteller Bertil Ternert til Expressen.  Foto: AP
FRAKTES HJEM I BIL: - Hun må hvile og ta det med ro. Dronningen er nå sakte, men sikkert på vei hjem til Sverige, forteller Bertil Ternert til Expressen. Foto: AP Vis mer
SEHER.NO: Sent mandag kveld ble dronning Silvia (67) akutt syk under det svenske kongeparets opphold i Frankrike.

Nå avslører Expressen at dronningen er så syk, at legene har bestemt at hun må fraktes de 154 milene fra Frankrike til Stockholm i bil.

Bertil Ternert er informasjonssjef ved det svenske hoffet, og han forteller til avisen at Silvia er rammet av en kraftig influensa.

- Hun må hvile og ta det med ro. Dronningen er nå sakte, men sikkert på vei hjem til Sverige, forteller Ternert.

Ifølge Expressen hviler 67-åringen hos slektninger i Tyskland før ferden i dag går videre.

Sykdommen har stanset dronningen fra å dra på denne ukens statsbesøk til Botswana, og dette er første gang noensinne at Silvia innstiller en offisiell utenlandsreise for kongehuset. Dermed er kongen nå på plass i Botswana alene.

Tirsdag møtte Kong Carl Gustaf presidenten Ian Khama, og til den svenske avisen sier Khama at kongen var tydelig urolig for konas helsetilstand.

- Kongen var bekymret for dronningen, bekrefter han til avisen.

Det var i forrige uke at Kong Carl Gustaf og dronning Silvia dro på en privat reise i Frankrike. Før legen ble tilkalt mandag, skal Silvia ha klaget over at hun trodde hun skulle besvime.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hun tvang kongen med på ferie