Kong Harald:

Kongen corona-avlyser

Ny melding fra kongehuset om viruset.

AVLYSER: Kong Harald skulle egentlig ha vært til stede i Holmenkollen i helga. Nå har han avlyst. Her er han avbildet med kronprins Haakon, Therese Johaug, dronning Sonja og dronning Margrethe i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
AVLYSER: Kong Harald skulle egentlig ha vært til stede i Holmenkollen i helga. Nå har han avlyst. Her er han avbildet med kronprins Haakon, Therese Johaug, dronning Sonja og dronning Margrethe i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag formiddag ble det kjent at det er totalt 105 tilfeller av corona-smittede i Norge. Som følge av dette, er det gjort flere endringer hos flyselskaper og arrangører.

Det var ventet at rundt 30 000 mennesker skulle delta på skifesten i Holmenkollen til helgen, men dette ble avlyst. Idretten går som planlagt, men det blir uten publikum.

Kongefamilien har derfor bestemt seg for å avlyse sin tilstedeværelse ved Holmenkollen Skifestival.

Tar forholdsregler

Prinsesse Astrid, kong Harald og muligens andre medlemmer av familien skulle egentlig ha vært til stede, men det ble besluttet fredag besluttet at de altså ikke kommer.

«Dette skjer i tråd med beslutningen myndighetene har tatt om å avlyse publikumsarrangementet», heter det i pressemeldingen. I kalenderen sto det at prinsesse Astrid og kongen skulle være til stede på hver sin dag, men dette ble senere fjernet.

Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Slottet, ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Se og Hør. Da kongeparet møtte den norske pressen i Petra i Jordan tidligere denne uka, kunne derimot kongeparet fortelle at de ikke var spesielt redde for smitte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer