Hertuginne Meghan:

Kongelige eksperter: - Skaper furore

Det er knyttet stor spenning til det kommende Meghan og Harry-intervjuet.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer
Publisert

Når man ikke ønsker offentlig oppmerksomhet og alles øyne rettet mot seg, er det kanskje rart at man velger å stille til et omfattende intervju som dekkes av presse verden over.

Sånn er det for hertuginne Meghan (39), som giftet seg inn i den britiske kongefamilien da hun ga sitt «ja» til prins Harry (36) i 2018.

Paret valgte å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter i fjor til fordel for et langt mer privat liv. Det kan de imidlertid se langt etter foreløpig, da interessen rundt dem tidvis har vært villere enn tidligere.

Søndag skal paret gi sitt første store intervju til Oprah Winfrey, hvor det er ventet at vi vil få svar på mange spørsmål. Se og Hør har tidligere skrevet om detaljer som har lekket fra intervjuet.

Stadig kommer det opplysninger om hva vi kan vente oss, men hvorfor velger duoen, da spesielt Meghan, å stille til et slikt intervju, hvis hun innerst inne vil leve et liv i fred og ro?

STOR SPENNING: Det er knyttet stor spenning til intervjuet med prins Harry og hertuginne Meghan som Oprah har gjort. Vis mer

- Et paradoks

Se og Hør har vært i kontakt med en rekke kongelige eksperter som uttaler seg om nettopp dette.

- Det er uten tvil et paradoks at Meghan på den ene siden flykter fra offentlighetens oppmerksomhet, men samtidig skaper furore med det kommende intervjuet, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

EKSPERT: Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle (t.h). Her sammen med prinsesse Sophie, hertuginne av Wessex. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
EKSPERT: Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle (t.h). Her sammen med prinsesse Sophie, hertuginne av Wessex. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hun påpeker at selv før intervjuet er sendt, og vi bare har hørt en brøkdel, er det full ståhei. Vagle tror det hele handler om at Meghan har et behov for å fortelle sin versjon av historien.

- Hun føler seg dårlig behandlet av britisk presse, og kanskje også av ektemannens familie? Jeg vet likevel ikke om dette er rette måten å gjøre det på. Om hun langer ut om den britiske kongefamilien, tror jeg hun vil møte desto mer motstand og bli upopulær, sier kongehuseksperten, men legger til at det dog er alles rett å fortelle sin side av en sak.

- Det faktum at de ønsker å velge selv hvordan og hvilke medier som skal skrive om dem, kommer ikke så heldig ut. Noe dette intervjuet understreker, fortsetter Vagle.

- Mistenksomme

Hun fortellere videre at for selv om Oprah Winfrey er fabelaktig i intervjusettinger, har hun også en privat relasjon til paret.

- Da blir folk fort mistenksomme. Og så må vi ikke glemme at dette også handler om prins Harry, sier hun, og fortsetter:

- Han har aldri funnet seg helt til rette i den kongelige settingen, og har hatt ulikt utspring i de forskjellige fasene av livet sitt - og jeg tror dette er vel så mye hans vilje.

ÅPEN: Hertuginne Meghan avslører at hun mistet ufødt barn. Hoffekspertene hyller henne. Video: Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng. Vis mer

Tidligere London-korrespondent i NRK, Espen Aas, sier at et slikt intervju som Harry og Meghan skal gi nå, kan slå begge veier.

- Vi så allerede i går at The Times slo opp litt av en drittpakke om Meghans angivelige behandling av hoffet. Det er åpenbart noe mange engasjerer seg i. Det kan slå begge veier, sier han.

På spørsmål om hvorfor han tror duoen, som har gitt uttrykk flere ganger for at de ikke ønsker offentlig oppmerksomhet, velger å stille til et så omfattende intervju, svarer han:

- Mitt klare inntrykk, ikke minst på grunn av traileren som kom i dag, er at Meghan mener det er så mange påstander om hennes oppførsel og hvordan paret har vært innad i kongefamilien, at de føler de må svare tilbake. Hvis ikke blir usannhetene stående.

KORESPONDENT: Espen Aas har tidligere vært London-korespondent i NRK. Han har fulgt den britiske kongefamilien i flere år. Foto: Ole Kaland, NRK
KORESPONDENT: Espen Aas har tidligere vært London-korespondent i NRK. Han har fulgt den britiske kongefamilien i flere år. Foto: Ole Kaland, NRK Vis mer

- Uglesett

Han trekker fram at paret har forlatt Storbritannia og vendt kongefamilien ryggen, noe som ikke gir de særlig mye kred.

- Det er ikke vanskelig å se at de har behov for å gi sin versjon av historien, fortsetter Aas.

- Hva tenker du om at de gir intervjuet til Oprah, som er en nær venn og nabo med hertugparet?

- I utgangspunktet tenker jeg det er rart ettersom de er nettopp naboer og omgangsvenner. Samtidig er Oprah den mest profilerte, og for all del proffe, i det segmentet i USA. Hun er jo ikke ute etter bare et koseintervju, og forventer nok at de skal levere, svarer han, og fortsetter:

- Prins Harrys skepsis til pressen spiller nok også en rolle, og Oprah gir han nok mer form for trygghet.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Aas er usikker på om det er lurt av paret å stille, og forklarer at innad i kongehuset ville de nok sagt at det er best å ti stille.

- Det er ikke vanlig kutyme å gi intervjuer som kongelig, men motivet her er å gi sin versjon. De føler seg nok uglesett, kommer dårlig ut av det og framstår egoistiske og selvsentrerte. Det er veldig spesielt likevel da de vanligvis ikke gir noe særlig intervjuer, mener han.

- Hun har søkt rampelyset

Hoffreporter i Svensk Damtidning, Johanna Lejon, mener det ikke finnes noe enkelt svar på om dette er lurt av hertugparet.

- Men min teori er at Meghan, akkurat som mange andre kjendiser, vil ha en bit av kaka, og spare på den for å si det sånn. Hun vil ha en viss type oppmerksomhet og unnvære en annen, sier Lejon til Se og Hør.

Ifølge hoffreporteren liker 39-åringen rampelyset når det er på hennes vilkår helt og holdent, men har vanskeligheter med det ukontrollerte.

HOFFREPORTER: Johanna Lejon i Svensk Damtidning. Foto: Karin Törnblom
HOFFREPORTER: Johanna Lejon i Svensk Damtidning. Foto: Karin Törnblom Vis mer

- Meghan er jo skuespiller og har faktisk på en helt annen måte enn Harry søkt seg til rampelyset gjennom åra. Hun liker det. Det merker man, mener Lejon.

Hoffreporteren mener Meghan bør være mer fleksibel når det kommer til å kontrollere hvordan hun omtales i pressen, og bør ikke være så kontrollerende.

- Det er det som ikke er det helt ærlige i situasjonen, og spørsmålet som oppstår som følge av det uærlige, som plager mennesker mest med dette. Det er jeg overbevist om.

LES OGSÅ: - Ødela min mentale helse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer