Arthur Chatto:

Kongelige Arthur (21) overrasker

Dronning Elizabeths slektning setter fyr på nettet.

VEKKER OPPSIKT: Dronning Elizabeths grandnevø Arthur Chatto har trådt inn i de voksnes rekker, og det er det mange som har bemerket seg. Her fotografert i august, under et stevne. Foto: Shutterstock/NTB
VEKKER OPPSIKT: Dronning Elizabeths grandnevø Arthur Chatto har trådt inn i de voksnes rekker, og det er det mange som har bemerket seg. Her fotografert i august, under et stevne. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske kongehusets familietre har mange greiner, og det er ikke alltid like enkelt å holde oversikt over alle medlemmene. Nieser, fettere, tanter og tremenninger finnes i alle mulige varianter, noe som holder den britiske kongepressen aktive året rundt.

Denne uken er det britiske Arthur Chatto (21) de har lagt sin elsk på. Han er barnebarnet til dronning Elizabeths søster, prinsesse Margaret, og er dermed oppvokst i kongelige kretser. Hans mor, Sarah Chatto, har tiltaleformen lady, noe som sier sitt om det adelige livet sønnen har hatt.

KJEKKAS: Mange lar seg åpenbart begeistre av 21-åringen, som driver med roing og jobber som personlig trener. Foto: Shutterstock / NTB
KJEKKAS: Mange lar seg åpenbart begeistre av 21-åringen, som driver med roing og jobber som personlig trener. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Verken Arthur eller broren Samuel (24) har kongelige titler, men de kan likevel arve tronen. Mens storebror Samuel er på en 25. plass på tronfølgerlista, er lillebror Arthur å finne på 26.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Vekker oppsikt

Det virker likevel ikke som de har noen ambisjoner om å innta tronen. Nylig ble det nemlig kunngjort at han har blitt personlig trener på et fitnessenter i Edinburgh.

Det er senteret selv som har meddelt nyheten på Instagram. De skriver at dronning Elizabeths grandnevø kommer til å ha to forskjellige økter i uka, som treningslystne gjerne må melde seg på. De gjør ikke noe poeng av at han er kongelig i innlegget, men det virker altså som at fansen fint har plukket det opp på egen hånd.

I tillegg får 21-åringen skryt for fysikken sin, som han åpenbart har jobbet hardt for. Han driver blant annet aktivt med roing, og fullførte i august den såkalte GB Row Challenge. Det dreide seg om å ro over 300 kilometer, ifølge People.

«Jeg var heldig nok til å få ro rundt hele Storbritannia i sommer. Det ga meg masse erfaring i egentrening», skriver han på Instagram.

Han følges av hele 157 000 mennesker på bildedelingstjenesten, og mange av dem synes åpenbart at den kongelige atleten er pen å se på. Kommentarfeltene er oversvømt av komplimenter og frierbrev, og mange vil tydeligvis kapre 21-åringens hjerte.

I fjor delte han flere lettkledde bilder, noe som skapte overskrifter i internasjonale medier. Særlig ett, hvor han viste fram musklene i bare badeshortsen, fikk gang i den kulørte delen av pressen og fansen.

View this post on Instagram

There are worse places to have glandular fever

A post shared by Arthur Chatto (@artchatto) on

«Hvis du ikke var så langt unna meg, ville jeg gitt deg T-skjorta mi og telefonnummeret mitt», kommenterte en av følgerne.

«Gift deg med meg. Vær så snill», kommenterte en annen.

LOVENDE KARRIERE: Verden har fått øynene opp for den 18 år gamle kjendissønnen Damian Hurley. Video: Rød Løper Vis mer

Kunstnerisk bror

Den kongelige ungdommen har allerede blitt omtalt som en hjerteknuser av en rekke medier. I bryllupet til hertuginne Meghan og prins Harry i 2018 var det flere tv-seere som rettet oppmerksomheten mot Arthurs tilstedeværelse i bryllupet, og hans kjekke ytre.

Arthur delte selv et bilde fra det storslåtte bryllupet som fant sted 19. mai for to år siden.

Det er ikke kjent om han er singel eller har fast følge, selv om britiske medier har hevdet at han er i et forhold. For tiden tar 21-åringen en grad i geografi ved universitetet i Edinburgh, der broren hans har studert kunsthistorie. Samuel Chatto har også en kunstnerisk side, og liker ifølge Tatler Magazine å drive med keramikk.

I sommer skrev Hello at han for tida bor i West Sussex, der han jobber med skulpturell keramikk. Han får ikke like mye oppmerksomhet for utseendet som broren, men det virker heller ikke som han har behov for det.

Mens Arthur jobber hardt for kroppen sin, og gjerne viser den fram, har Samuel valgt å gå for et mer kunstnerisk uttrykk på Instagram. I tillegg har han i flere år vært i et forhold med Sophie Pipe, som altså betyr at han ikke er på markedet.

Gitt at ingen av dem trolig overtar tronen noen gang, med mindre det skulle ha skjedd noe forferdelig med de over 20 menneskene som står foran dem i køen, har de fått mer spillerom til å være normale tenåringer. De har dyrket sine egne interesser, og trives med det.

LES OGSÅ: Røper navnet på babyen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer