Prins Louis av Luxembourg:

Kongelig skilsmisse etter ti år

- De ber om respekt og forståelse for privatlivets fred.

AVSLUTTER EKTESKAPET: Prinsesse Tessy (31) og prins Louis (30) av Luxenbourg går hvert til sitt. Her avbildet med sønnene Gabriel (10) og Noah (9) i 2014. Foto: Sebastian Nogier / EPA / NTB Scanpix
AVSLUTTER EKTESKAPET: Prinsesse Tessy (31) og prins Louis (30) av Luxenbourg går hvert til sitt. Her avbildet med sønnene Gabriel (10) og Noah (9) i 2014. Foto: Sebastian Nogier / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Louis (30) og prinsesse Tessy (31) av Luxembourg avslutter ekteskapet etter ti år.

Det annonserer prins Louis' foreldre - og storhertugdømmets regentpar - i en pressemelding, gjengitt av blant andre Luxemburger Wort.

Avisa skriver at pressemeldingen ble utsendt i går kveld.

Vakte oppsikt

- Deres kongelige høyheter, storhertug og storhertuginne av Luxembourg, er lei seg for å meddele at prins Louis og prinsesse Tessy har bestemt seg for å skilles. De ber om respekt og forståelse for privatlivets fred i disse vanskelige tider, heter det i pressemeldingen.

Prinseparet giftet seg i september 2006, og er foreldre til sønnene Gabriel (10) og Noah (9).

DEN GANG DA: Prinseparet poserer for fotografene like etter vielsen i september 2006. Foto: EPA / NTB Scanpix
DEN GANG DA: Prinseparet poserer for fotografene like etter vielsen i september 2006. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

Det vakte oppsikt over hele Europa da hoffet i lilleputtstaten annonserte at den da 19 år gamle prinsen ventet barn med sin borgelige kjæreste, før de i det hele tatt hadde giftet seg.

Ifølge Se og Hør hadde paret i utgangspunktet ingen planer om å smis i hymens lenker, men ombestemte seg etter at deres første barn kom til verden.

«Storhertug Henri og storhertuginne Maria Teresa ga imidlertid sin fulle støtte til det unge kjæresteparet, var selvsagt på plass da lille Gabriel ble båret til dåpen noen uker senere - for øvrig i samme kirke som foreldrene ble viet i fredag», skrev bladet.

Norsk romanse

I forbindelse med bryllupet sa prins Louis fra seg arveretten til Luxembourgs trone, men beholdt prinsetittelen.

30-åringen er storhertugparets tredje av totalt fem barn. Hans eldste bror, kronprins Guillaume, har tidligere skapt store overskrifter her til lands, da det ble kjent at han hadde funnet tonen med vår egen Pia Haraldsen (35).

KJÆRESTER: Kronprins Guillaume og Pia Haraldsen, her fanget opp av TV 2s kameraer på begynnelsen av 2000-tallet. Foto: TV 2 / NTB Scanpix
KJÆRESTER: Kronprins Guillaume og Pia Haraldsen, her fanget opp av TV 2s kameraer på begynnelsen av 2000-tallet. Foto: TV 2 / NTB Scanpix Vis mer

De to møttes for første gang i kronprinsparets bryllup i 2001, og var et par i vel to år før de gikk hvert til sitt. Kronprins Guillaume har siden giftet seg med grevinne Stephanie de Lannoy.

Prins Louis og prinsesse Tessy ekteskapsbrudd er den andre kongelige skilsmissen i Europa på under et år, etter at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn annonserte at de skulle skilles i august i fjor.

Forrige gang var i 2005, da danskenes prins Joachim og Alexandra av Danmark avsluttet ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer