Peter og Autumn Phillips:

Kongelig skilsmisse etter 12 år

Bekrefter bruddet.

BRUDD: Peter og Autumn Phillips har bestemt seg for å gå hver til sitt, etter et 12-årig ekteskap. Peter, dronning Elizabeths barnebarn, skal være knust over bruddet. Foto: NTB scanpix
BRUDD: Peter og Autumn Phillips har bestemt seg for å gå hver til sitt, etter et 12-årig ekteskap. Peter, dronning Elizabeths barnebarn, skal være knust over bruddet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske kongehuset består av mange mennesker, og det kan være enkelt å miste oversikt i mylderet av barnebarn, nieser, fettere og inngifte. Vi hører til vanlig mest om dronning Elizabeth (93) og hennes innerste sirkel, men det hender tidvis at andre familiemedlemmer også vekker oppmerksomhet.

Denne gangen er det Peter Phillips (42) som får internasjonal tabloidpresses blekk til å sprute. Han er sønn av prinsesse Anne (69) og Mark Phillips (71), og er dermed barnebarn av dronning Elizabeth og søskenbarn av arveprins William (37). Han holder en noenlunde lav profil, og skrives ikke like mye om nå som før.

Nå skaper han derimot overskrifter verden over, og det er ikke av hyggelige årsaker. The Sun kan nemlig melde at det er over for dronningens barnebarn og hans hustru, Autumn Phillips (41), noe en talsperson for paret bekrefter ifølge Sky News.

I en uttalelse kommer det frem at paret skal ha brukt flere måneder på å ta avgjørelsen om å gå fra hverandre, og fortalte familien allerede i fjor om bruddet.

- Helt knust

De to møtte hverandre for første gang i 2003, men det var ikke akkurat kjærlighet ved første blikk. De forlovet seg først sommeren 2007, etter å ha vært frem og tilbake i flere år. Autumn, hvis pikenavn er Kelly, er kanadisk og jobbet som konsulent da hun møtte sin fremtidige ektemann.

De giftet seg året etter forlovelsen, og har i løpet av ekteskapet fått to barn. Datteren Savannah Anne Kathleen (9) kom til verden i desember 2010, og ble dronningens første oldebarn. I mars 2012 kom deres andre datter, Isla Elizabeth (7), til verden. Barna er nummer 16. og 17. i arvefølgen.

Nå har ekteskapet altså gått i oppløsning, men duoen skal fortsette å samarbeide om barna.

TO BARN: Autumn og Peter Phillips fikk to barn i løpet av ekteskapet - Savannah og Isla. Nå har paret gått fra hverandre. Foto: NTB scanpix
TO BARN: Autumn og Peter Phillips fikk to barn i løpet av ekteskapet - Savannah og Isla. Nå har paret gått fra hverandre. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Avgjørelsen om å skilles og dele omsorgen for barna kommer etter flere måneder med diskusjoner, og selv om det er trist, så er det den beste beslutningen, sier talspersonen.

- Både Peter og Autumn er fremdeles i Gloucestershire for å oppdra sine to barn hvor de har bodd i en årrekke, heter det videre.

Avslutningsvis ønsker paret at deres privatliv respekteres for både barna og familiens del mens de venner seg til endringene i familien.

- KNUST: De to giftet seg i en storstilt seremoni i Windsor i 2008, men forholdet skulle altså ikke vare. Bruddet skal ha kommet overraskende på Peter. Foto: NTB scanpix
- KNUST: De to giftet seg i en storstilt seremoni i Windsor i 2008, men forholdet skulle altså ikke vare. Bruddet skal ha kommet overraskende på Peter. Foto: NTB scanpix Vis mer

En venn av Peter sier til The Sun at han skal være knust over bruddet.

- Peter er helt knust på grunn av dette, og han så det ikke komme. Han trodde han var lykkelig gift og hadde en perfekt familie med to søte døtrene. Nå er han i sjokk, sier dronningbarnebarnets venn.

Det skal angivelig være Autumn som er årsaken til at skilsmissen er nært forestående. Avisen skriver at hun gjerne vil følge i prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) sine fotspor, ved å reise til sitt moderland Canada. Det er antatt at barna hennes har dobbelt statsborgerskap, og at det derfor ikke blir problematisk å reise dit.

I tillegg skal det ha vært trøbbel i forholdet, og siste dråpe skal nå har fått begeret til å renne over.

Måtte konvertere

- Autumn er en fantastisk kone og mor, samt en svært intelligent dame, men hun har fortalt vennene sine at de har slitt i forholdet. Hun er en av dronningens favoritter, og jeg er sikker på at hennes majestet blir lei seg av dette, sier kilden til The Sun, og legger til at dette bruddet er det siste den allerede trøblete familien trenger akkurat nå.

- LEI SEG: Kilden The Sun har pratet med tror dronning Elizabeth vil ta skilsmissen tungt. Hun skal nemlig være svært glad i barnebarnets kone. Her er de fotografert sammen i 2013. Foto: NTB scanpix
- LEI SEG: Kilden The Sun har pratet med tror dronning Elizabeth vil ta skilsmissen tungt. Hun skal nemlig være svært glad i barnebarnets kone. Her er de fotografert sammen i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kilden legger også til at skilsmissen ikke skyldes at det er andre mennesker involvert. Ingen har, med andre ord, funnet seg nye partnere. De skal bare ha vokst fra hverandre.

Sist paret viste seg offentlig sammen var i Skottland i september, på det årlige Braemar Highland Games. Det kan virke merkelig at paret nå skal ha bestemt seg for å gå hver til sitt.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Det var nemlig ingen enkel sak for dem å bli sammen. Autumn, som var oppdratt i et katolsk hjem, måtte nemlig konvertere til den engelske kirke før hun fikk lov til å gifte seg med den adelige briten. Hadde hun ikke konvertert, ville Peter ha mistet sin plass i arvefølgen. Da han ble født var han nummer fem i den, men på grunn av diverse andre fødsler er han nå på 15. plass.

LES OGSÅ: - Behandlet i all hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer