KAOS: Flere hundre fotografer og skuelystne er ankommet sykehuset der Kate skal føde. Foto: Mark Cuthbert
KAOS: Flere hundre fotografer og skuelystne er ankommet sykehuset der Kate skal føde. Foto: Mark CuthbertVis mer

Kongelig kaos utenfor sykehuset

- Det blir mer kaotisk for hvert minutt som går.

SEOGHØR.NO: Flere hundre pressefolk er samlet utenfor Lindo Wing ved St. Mary´s sykehuset i London der hertuginne Kates fødsel nå er i gang. Se og Hør var først ute med avsløringen om at fødselen var i gang i Norge.

- Presseområdet utenfor sykehuset blir mer kaotisk for hvert minutt som går, opplyser Se og Hørs fotograf Mark Cuthbert til Seoghør.no.

- Det er omtrent 200 fotografer og journalister tilstede her nå. Det kommer nok 100 til i løpet av en time. Alle er glade for at fødselen endelig er igang, sier Se og Hørs fotograf Julian Parker som også er utenfor sykehuset.

Avslørt på Twitter
Nyheten om at fødselen var underveis ble først kjent på Twitter i dag morges. Kort tid senere følte Slottet seg tvunget til å sende ut en bekreftelse på at fødselen var i gang – fordi det var umulig å holde det hemmelig.

"Her Royal Highness The Duchess of Cambridge has been admitted this morning to St. Mary’s Hospital, Paddington, London in the early stages of labour. The Duchess travelled by car from Kensington Palace to the Lindo Wing at St Mary’s Hospital with The Duke of Cambridge", bekreftet Det britiske kongehuset i en  uttalelse.

Kate ble fraktet til sykehuset i en privat bil like før klokken seks om morgenen engelsk tid.

- Jeg har ikke hørt noen nyheter, forteller prins Charles til The Guardian.

Spekulasjonene om babynavnet har allerede startet
Ifølge en meningsmåling sier over hver fjerde brite at de ønsker at barnet får navnet Diana etter Williams avdøde mamma – dersom  det blir en jente.

Under en femtedel ønsker at babyen skal bli kalt opp etter landets nåværende dronning, Elizabeth, mens Kates eget navn, Catherine, får nærmere 4 prosent oppslutning blant de 1500 som er spurt av Baby TV.

Blir det en gutt er navnet Philip folkets favoritt – med William og Charles på de neste plassene.

Bookmakerne tipper på jente
Bookmakerne i England tror ikke folket får sin vilje. De tror Kate føder en jente som får navnet Alexandra.

Det britiske veddemålsfirmaet Coral har kuttet oddsen fra 25-1 helt ned til 2-1 – hvilket betyr at du kun får tilbake det dobbelte av innsatsen om navnet blir Alexandra – i stedet for 25 ganger innsatsen slik det var sist tidligere.

Oddsen ble kuttet drastisk etter at veddemålsfirmaet mottok en lang rekke høye innsatser på navnet Alexandra.
 
Tradisjonelt kongenavn
- Det er den nest største bølgen av veddemål vi har vært vitne til siden vi ble tvunget til å stoppe veddemålene på at Kate får en jente, skriver Coral i en pressemelding, ifølge avisa Metro.

Navnet Alexandra har dype rojale røtter. Dronning Alexandra regjerte sammen med sin ektemann kong Edward VII etter hans mors død i 1901. Nåværende dronning Elizabeth har Alexandra som ett av sine mellomnavn - og har også har et søskenbarn som heter prinsesse Alexandra.

Her hjemme har vi allerede en prinsesse med Alexandra i navnet, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits eldste datter, prinsesse Ingrid Alexandra.

Mest populære jentenavn:
Diana - 27.52%
Elizabeth - 18.35%
Catherine - 3.67%

Mest populære guttenavn:
Philip - 24.77%
William - 7.34%
Charles - 7.34%