- Kongelig kaos i Vasaloppet

Internasjonal presse flokket til Sverige for å få et glimt av Pippa Middleton og danske kronprins Frederik. Engelske Pippa fullførte på en imponerende tid.

<strong>STOR INTERESSE:</strong> Presseoppbudet i årets Vasalopp var ekstra stor på grunn av deltagelsen til Pippa Middleton og Danmarks kronprins Frederik. Foto: Espen Kjendlie, Se og Hør
STOR INTERESSE: Presseoppbudet i årets Vasalopp var ekstra stor på grunn av deltagelsen til Pippa Middleton og Danmarks kronprins Frederik. Foto: Espen Kjendlie, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kongelig deltakelse i årets utgave av skirennet Vasaloppet - som er ni mil langt og går fra Sälen og Mora i Dalarna i Sverige - sørget for stor interesse fra internasjonal presse søndag.

- Her er det et komplett kongekaos av utenlandske journalister som leter etter Pippa og kronprins Frederik i de svenske skogene, sier Se og Hørs kongereporter Espen Felumb Kjendlie som er på plass i Sverige.

Det kongelige og halvkongelige innslaget far ført til at et litt annerledes sammensatt pressekorps enn det som vanlig ved sportsarrangementer som Vasaloppet.

- Kunnskapen om langrenn utmerker seg ikke blant de mange fotografene og journalistene fra land som  Frankrike, Italia, England, Danmark og Tyskland. En journalist fra England jeg snakket med på trodde løpet var på ni engelske miles – i stedet for ni mil. Hun ble sjokkert over at lengden faktisk var 56 engelske miles, forteller Kjendlie.

For ni mil er langt å gå klassisk på ski.

- Mange var spente på om Pippa vil klare å gjennomføre styrkeprøven. Hun er svært veltrent og gjennomførte Highland Cross Challenge i Skottland i fjor, der hun syklet nærmere fem mil og løp tre mil. Etter det jeg kjenner til har hun ligget i hardtrening i Alpene før Vasaloppet, mener kongereporteren.

Pippa åpnet sterkt og brukte 1 time og fem minutter på de første elleve kilometerene. Tidlig i løpet ligger hun an til å slå kong Carl Gustafs tid fra 1977. Både Fredrik og Pippa staretet klokken 08.00, oog ved Oxberg passerte danskeprinsen på 12.27,54, nesten en halv time foran Pippa, som passerte på 12.53.59, rapporterer svenske Aftonbladet.
Kronprins Fredrik holdt avstanden ned til Pippa til neste passering, som var Hökberg, der Fredrik passerte klokken 13.13,12, mens Pippa kom forbi klokken 13.41,51.

Klokken 15.13,36 var Pippa Middleton i mål i Mora. Tiden ble imponerende 07.13,36, en time bedre enn svenskekongen Carl Gustafs tid fra 1977, som var 8.12,41.

Kronprins Fredrik har også grunn til å være fornøyd. Med tiden 6.36,32 endte han bare et kvarter bak svenskenes prins Carl Philips tid fra 2004, som er stående kongelig Vasaloppet-rekord.

Se og Hørs Espen Kjendlie kan fortelle om god stemning i målområdet. For første gang i Vasaloppets historie er det knyttet like stor spenning rundt hvem som vinner – som hvordan Pippa og kronprins Frederik gjør det.

- Flere jeg har snakket med sier spøkefullt at dette kunne bli ett av de tregeste Vasaloppene i historien – fordi så mange ønsker å gå bak Pippa Middleton, sier Se og Hørs kongereporter, Espen Kjendlie.

Det ble tilløp til kaos også i Vasaloppets informasjonavdelingen da det ble kjent at Pippa og kronprins Fredrik skulle delta.

- Interessen fra utenlandske medier eksploderte da det ble klart at Pippa skulle delta. Presseakkrediteringen var egentlig stengt, men vi måtte åpne opp for pressen igjen på grunn av den store medieinteressen, sier informasjonssjefen for Vasaloppet, Per Strid, til Seoghør.no.

Årets løp ble vunnet av norske Vibeke Skofterud og svenske Jörgen Brink.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Kan Linni gå Birken, kan jeg gjøre dette!


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer