«The Crown»:

Kongelig innrømmelse vekker oppsikt

Innrømmelsen står i sterk kontrast til tidligere meldinger.

FANS: Zara Tindall er datter av prinsesse Anne, og er dermed dronning Elizabeths barnebarn. Hun er gift med Mike Tindall. Nå kommer sistnevnte med en oppsiktsvekkende avsløring om et emne «hele verden» prater om. Foto: Rex / NTB
FANS: Zara Tindall er datter av prinsesse Anne, og er dermed dronning Elizabeths barnebarn. Hun er gift med Mike Tindall. Nå kommer sistnevnte med en oppsiktsvekkende avsløring om et emne «hele verden» prater om. Foto: Rex / NTB Vis mer
Publisert

Millioner av seere verden over har lagt sin elsk på den historiske serien «The Crown», som nylig hadde premiere på sin fjerde sesong. Serien er et dypdykk i livene til medlemmene av det britiske kongehuset, og følger dronning Elizabeths reise fra prinsesse til verdens lengstsittende monark.

Den siste uka har debatten rast i Storbritannia. Framstilles de kongelige basert på historisk og grundig dokumentasjon, eller har serieforfatterne tatt seg store friheter?

Flere eksperter tilhører sistnevnte meningsfløy, og har gått hardt ut mot serien. Det kommer muligens derfor som en stor overraskelse at enkelte medlemmer av det berømte kongehuset faktisk ser på serien. Det avsløres nå, i en noe overraskende innrømmelse.

THE CROWN: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og lady Diana. Video: Netflix Vis mer

Skal se i ett

I en podkast forteller nemlig Mark Tindall at han ser på sjokkserien. Om navnet ikke ringer en bjelle, er det muligens ikke så merkelig. Han er nemlig gift med Zara Tindall - dronning Elizabeths barnebarn. Zara Tindall er datter av prinsesse Anne, som de siste sesongene av «The Crown» har fokusert stort på.

Fra sofaen hjemme følger altså Tindall med på historien til familien han har giftet seg inn i.

SER PÅ: Zara og Mark Tindall giftet seg i 2011, og har fått to barn sammen. De lever tett på de kongelige, både privat og i tv-stua. Mark Tindall avslører nemlig at de koser seg med «The Crown» - deres egen familiehistorie - på Netflix. Foto AP Photo/Steve Parsons, NTB
SER PÅ: Zara og Mark Tindall giftet seg i 2011, og har fått to barn sammen. De lever tett på de kongelige, både privat og i tv-stua. Mark Tindall avslører nemlig at de koser seg med «The Crown» - deres egen familiehistorie - på Netflix. Foto AP Photo/Steve Parsons, NTB Vis mer

- Jeg har bare sett de første to sesongene, og har ikke begynt på den tredje ennå. Men det er flere og flere som sier at jeg må, at jeg burde se det. Så nå skal jeg se alt i et strekk, tror jeg, sier han i en podkast, ifølge Hello!.

- Jeg er veldig spent på å se hvor langt de tar det, fordi dette er tydeligvis en periode folk er meget fascinert av. Det er en periode folk tydeligvis har mye meninger om, så det kan bli vanskelig, sa han videre.

Den nevnte podkasten, som drives av rugbyspiller Alex Payne, handler egentlig om sport. Det måtte likevel vies litt tid til tv-snakkisen, som Tindall snakket overraskende åpent om. På spørsmål om han tror svigermor prinsesse Anne er fornøyd med hvordan hun framstilles, svarer han:

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

- Det vet jeg ikke, men jeg kommer til å spørre, sier han.

Dette er faktisk ikke første gang han uttaler seg om serien. Sammen med kona har de tidligere snakket om hvilke skuespillere de håpet at skulle spille dem i serien - om det kom til stykket. Både Charlize Theron og Margot Robbie ble nevnt i samtalen.

- Men jeg ber til Gud om at de ikke drar den så langt, sa Zara Tindall i en podkast i mars, hvorpå ektemannen fulgte opp med sitt ønske:

- I sesong 35 kan Jason Statham spille meg, vær så god, sa han.

Flere fans

Det er ikke bare Tindall-ekteparet som har fått med seg suksesserien. Hertuginne Camilla, som sesong fire i stor grad handler om, skal faktisk ha fulgt med siden starten.

Det har nevøen hennes, Ben Elliot, fortalt til britisk presse. En venn har uttalt det samme til Vanity Fair.

- Jeg ser for meg at hun tar seg et glass rødvin og skrur på, hun har sett de tidligere sesongene. Hun har en god sans for humor og jeg tror ikke dette kommer til å plage henne, sa vennen.

SPILLER ELSKERINNE: Emerald Fennell spiller hertuginne Camilla i serien. Hun blir malt som elskerinnen prins Charles er helt avhengig av under ekteskapet med prinsesse Diana. Foto: Netflix / NTB
SPILLER ELSKERINNE: Emerald Fennell spiller hertuginne Camilla i serien. Hun blir malt som elskerinnen prins Charles er helt avhengig av under ekteskapet med prinsesse Diana. Foto: Netflix / NTB Vis mer

«The Crown» framstiller forholdet mellom Diana og Camilla som svært kjølig og vanskelig, noe det også skal ha vært. Det er Emerald Fennell som spiller Camilla i den nye sesongen.

Det er også blitt hevdet at prins Harry og hertuginne Meghan koser seg med serien. Det har de imidlertid til gode å bekrefte. Det er derimot blitt bekreftet at prins William ikke benker seg foran Netflix-skjermen.

Olivia Colman, som spiller dronning Elizabeth, har nemlig fått fortalt det av prinsen selv.

- Han spurte om hva jeg gjorde for tiden, før han raskt tilføyde: «Jeg vet faktisk godt hva du driver med». Jeg var veldig spent, og spurte om han hadde sett serien. Han ga meg et kontant nei, har hun uttalt.

LES OGSÅ: Hertugparet i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer