Kongelig bispestrid

Kronprinsparet er dypt uenige i Oslo-bispens syn på homofile. Men de gjør gode miner til slett spill...

Publisert
Sist oppdatert

Stive smil?


Liberale kronprins Haakon (32) er fullstendig på kollisjonskurs med Oslos biskop i synet på homofile. Det melder Se og Hør. Biskop Kvarme (57) har uttalt at homofile kan gå til psykolog eller psykiater for å "reorienteres" - og endre legning. Haakon og Mette-Marit (32) har en rekke homofile venner, og støtter ikke dette synet.


I 1999 oppfordret Haakon til å vise større respekt og toleranse overfor homofile. Mette-Marit frontet i fjor en homokonferanse der hun deltok aktivt i samtaler og diskusjoner.


Da Ole Christian Kvarme var kandidat til å bli biskop i Oslo sto han mot en av Mette-Marits venner - nåværende miljøvernminister Helen Bjørnøy (52). Hun har deltatt i homoparade i Oslos gater, og også vært på besøk på Skaugum. Vennskapet oppsto gjennom felles engasjement i Kirkens bymisjon i Oslo.


- Det er ingen hemmelighet at kronprinsparet helst skulle sett at Helen Bjørnøy ble Oslos nye biskop. For dem er det vanskelig at det var Kvarme som døpte prins Sverre Magnus. De er rett og slett skuffet over Kvarmes homosyn, sier en kilde nær kronprinsparet til Se og Hør.


Tidligere Oslo-bisp Gunnar Stålsett (71) hadde et svært nært forhold til kronprinsparet. Han viet dem, og var sjelsørger for dem begge. Det spørs vel om Kvarme noensinne vil være i stand til å få det samme forholdet til kronprinsen og hans kone.


Biskopen i Oslo vil ikke kommentere saken overfor Se og Hør.


 


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer