KUNSTNER: Dronning Sonja elsker å fotografere og har ofte med seg kamera ut på offisielle reiser. Nå presiserer Kongehuset på sin facebookside at det ikke er anledning til å ta selfie med Harald og Sonja i Råde. Foto: Andreas Fadum
KUNSTNER: Dronning Sonja elsker å fotografere og har ofte med seg kamera ut på offisielle reiser. Nå presiserer Kongehuset på sin facebookside at det ikke er anledning til å ta selfie med Harald og Sonja i Råde. Foto: Andreas FadumVis mer

Kongehuset sier nei til «selfies»

Sonja og Harald vil ikke være med på mobiltrenden under besøket i Råde.

SEOGHØR.NO: I dag besøker kong Harald og dronning Sonja Råde kommune i Østfold.

Fylkesmann Anne Enger, ordfører Rene Rafshol og politimester Jon Steven Hasseldal står klare når Kongeparet ankommer det nye Ankomstseneteret i Østfold, et senter som mottar nye asylsøkere i fylket.

Kongeparet skal vises rundt på senteret og får se både visiteringsrom, helserom og med egne øyne se hvordan asylsøkere blir registrert med fingeravtrykk. Kongeparet skal også etter planen hilse på noen av asylsøkerne.

OSLO: Haakon og Mette-Marit svarte ja da en royalist fra Trøndelag spurte om selfie i Tøyenparken under markeringen av Friluftslivets år. Foto: Privat
OSLO: Haakon og Mette-Marit svarte ja da en royalist fra Trøndelag spurte om selfie i Tøyenparken under markeringen av Friluftslivets år. Foto: Privat Vis mer

Senere på dagen skal kongeparet besøke Råde ungdomsskole, hvor skolen har arrangert dag om flyktninger, slik at elevene skal bli bedre kjent med de grusomme forholdene i Syria.

Fryker selfies-kaos

Det er blitt en stadig økende trend at unge mennesker tar selfies med kjente personer. Også kongefamiliens medlemmer har flere ganger blitt bedt om og stilt opp på selfies. Nå har trolig trenden eskalert og tatt overhånd.

Det ligger nok også sikkerhetsbekymringer i bakhånd. Kongefamiliens livvakter vil ikke at mange ukjente skal kunne komme i nærkontakt med kongeparet uten å ha blitt sjekket de grundig på forhånd.

Saken fortsetter under bildene.

KONGELIGE SELFIES: Her stiller Victoria og prins Daniel opp på Selfie i Stockholm. Foto: TT NYHETSBYRÅN
KONGELIGE SELFIES: Her stiller Victoria og prins Daniel opp på Selfie i Stockholm. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

POPULÆR: Jentene var ville etter å ta bilde med seg selv og prins Harry da han gjestet Sydney tidligere i år. Foto: Afp
POPULÆR: Jentene var ville etter å ta bilde med seg selv og prins Harry da han gjestet Sydney tidligere i år. Foto: Afp Vis mer

Kongehuset gikk i går kveld ut med en presisering på sin facebookside. De sa rett ut at dronning Sonja og kong Harald ikke kom til å stille på selfies i Råde.

Men Kongehuset har selvsagt ingenting imot at man tar bilder av kongeparet.

«Viktig melding til alle i Råde. Vi har selvfølgelig ingenting imot at dere tar bilder av Kongeparet når de kommer til dere i morgen. Det er hyggelig med minner fra en slik dag, selv om Kongeparet ikke stiller opp på selfier. Vi gleder oss til besøket!», står det på Facebook.

Men elevene ved Råde ungdomsskole får heller ikke ta bilder av kongeparet med mobilene sine denne dagen, for skolen har gått til det drastiske skritt å beslaglegge samtlige mobiltelefoner mens Sonja og Harald besøker skolen, noe som opprører enkelte, forteller NRK Østfold.

Viktig melding til alle i Råde. Vi har selvfølgelig ingenting imot at dere tar bilder av Kongeparet når de kommer til...

Posted by Kongehuset on Tuesday, October 20, 2015

Uansett kommer elevene til å få oppleve kongeparet «live», og flere elever skal også synge og danse for Harald og Sonja i Råde. Så elevene får nok et minne for livet - selv uten en selfie å laste opp på facebook.

HANOI: Haakon tar selfie av seg selv og kona i Vietnam. Foto: NTB scanpix
HANOI: Haakon tar selfie av seg selv og kona i Vietnam. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kronprins Haakon har også tatt selfie av seg selv og Mette-Marit. Da de besøkte Vietnam på offisielt oppdrag foreviget de en sykkeltur i Hanoi - og sendte bildet hjem til Norge.

LES OGSÅ: Uttalelsene til prins Henrik faller ikke i god jord

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.