Prins Louis' bursdag:

Kongehuset med bursdags-glipp

Det er ikke alltid like enkelt å holde orden i de kongelige rekkene.

STOLTE: Torsdag fylte hertuginne Kate og prins Williams yngste sønn, Louis, to år. Da det britiske kongehuset delte en gratulasjonshilsen på Twitter, gikk imidlertid ikke alt helt som det skulle. Her viser hertugparet fram sønnen etter fødselen for to år siden. Foto: NTB Scanpix
STOLTE: Torsdag fylte hertuginne Kate og prins Williams yngste sønn, Louis, to år. Da det britiske kongehuset delte en gratulasjonshilsen på Twitter, gikk imidlertid ikke alt helt som det skulle. Her viser hertugparet fram sønnen etter fødselen for to år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det britiske kongehuset delte torsdag denne uka nye bilder av prins Louis i anledning hans toårsdag. Den lille prinsen kom til verden 23. april 2018, og han er det tredje og yngste barnet til hertuginne Kate (38) og prins William (37).

Det var mamma Kate som hadde tatt bildene av den lille sjarmøren, som for anledningen hadde hendene dekket av maling i alle regnbuens farger. Den blide prinsen stilte opp på flere bilder, og smilte fra øre til øre.

Det som i ettertid har skapt mest oppmerksomhet, er i imidlertid oldemor dronning Elizabeths (94) og resten av kongefamiliens gratulasjon til den lille prinsen. Da det britiske kongehuset delte et innlegg på Twitter i anledning fødselsdagen, gikk det nemlig i stå.

Feil oldebarn

- Gratulerer med dagen, prins Louis. Hans Kongelige Høyhet er dronningens sjuende oldebarn. I dag fyller han to år, står det i Twitter-meldingen.

Problemet er bare at prins Louis er dronningens sjette oldebarn i rekken, og ikke sjuende. Oldebarn nummer sju er imidlertid Lena Elizabeth Tindall (1), som kom til verden i juni 2018 - få måneder etter prins Louis.

Lena Elizabeth Tindall er datter av Zara Tindall (38), som er datter av prinsesse Anne (69) - som igjen er dronning Elizabeths eneste datter.

Dronning Elizabeth og ektemannen prins Philip (98) har med åra fått en haug med oldebarn - så det er kanskje ikke så rart at det går i surr en gang iblant.

Dronningas ferskeste oldebarn er imidlertid hertuginne Meghan (38) og prins Harrys (35) sønn, Archie. Han kom til verden 6. mai i fjor - og fyller dermed ett år om få uker.

SØTT: Dette var blant bildene det britiske kongehuset delte av bursdagsprinsen. Foto: NTB Scanpix
SØTT: Dette var blant bildene det britiske kongehuset delte av bursdagsprinsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bursdagsbarn

Som nevnt fylte hertuginne Kate og prins Williams yngste sønn to år denne uka. Og det gikk naturligvis ikke upåaktet hen i de kongelige kretser, og det britiske kongehuset delte flere bilder av den lille sjarmprinsen.

På et av bildene hadde altså toåringen dekket hendene med maling i alle regnbuens farger. Regnbuen har i pandemiens tid blitt et symbol på at alt blir bra igjen, og det er trolig det hertugparet ønsket å vise fram her. BBC synset på at dette var formålet med de fargerike hendene.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

People skrev på sin side at utallige barn i Storbritannia har laget malerier med regnbuefargene som en støtte til National Health Service, det statlige helsevesenet i Storbritannia, og andre arbeidere i vitale stillinger under coronapandemien.

Det er ikke vanskelig å se hvem prinsen, hvis fulle navn er Louis Arthur Charles, likner på. Han er nemlig prikk lik storebror George. De har samme sveis, liknende klær og er dessuten nokså like i ansiktet.

Dagen ble etter alt å dømme feiret i ro og mak - grunnet coronaviruset.

Dronning Elizabeth måtte selv tone ned sin egen feiring tidligere denne uka. Hun avlyste blant annet den tradisjonelle våpensalutten hun får hvert år. I tillegg var ikke offentlige bygninger pliktige til å flagge.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. Vis mer

LES OGSÅ: - Svært villedende og uærlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer