- Kongehuset lyver om prinsessen

Kongehuset benekter påstandene om at den nye danske prinsessen er syk.

GULSOTT? Bilder av danmarks nye prinsesse får en profilert lege til å mene at prinsessen har gulsott. Det benekter slottet.  Foto: Stella Pictures
GULSOTT? Bilder av danmarks nye prinsesse får en profilert lege til å mene at prinsessen har gulsott. Det benekter slottet. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den velkjente danske barnelegen Vibeke Manniche har havnet i en offentlig ordkrig med det danske kongehuset. Hun mener den nyfødte prinsessen har gulsott - noe som er avvist av både kongehuset og leger ved Rigshospitalet. Men Manniche står på sist.

Offentligheten hadde knapt fått et første glimt av Danmarks nye prinsesse, før Mannicke slo fast på sin blogg at den lille har gulsot.

- Nyfødte barn er alltid skjønne. Også den lille fine prinsessen, som vi nettopp har sett i dag. Men gul er hun. Og det er en skjebne, som den lille piken deler med mange nyfødte. Og gulsoten viser seg typisk 2–3 dager etter fødselen. Så det er helt klassisk, skriver hun.

Flere uttrykte bekymring over at prinsessen fikk dra hjem fra sykehuset når hun så tydelig var syk.

Derfor har hoffet avvist påstanden overfor danske Ekstrabladet. Det samme gjorde legene som tok i mot prinsessen da hun ble født.

- Alt ser fint ut, sa klinikksjefen Morten Hedegaard.

På tross av dette står legen som har kjendisstatus i Danmark, hardnakket på sin påstand:

- Det handler om folkehelse, ikke noe annet. Og kongehuset skader dette ved å lyve om prinsessens gulsott. Hvis vi tier denne saken i hjel, vil det sitte altfor mange foreldre (og fagfolk) å tenke:  Sånn ser ser et «normalt» barn ut. Men nei, prinsessen HAR gulsot, raste hun senere på bloggen sin.


Gulsott opptrer hos mist en tredjedel av alle nyfødte, og er hyppigere hos de barna som kommer for tidlig. Sykdommen kan lett behandles, men uten behandling kan den blir farlig.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Slottet stoppet falsk prinsesseprofil

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer