Coronaviruset:

Kongehuset gjør endringer i siste liten

- Det er av respekt for de inviterte.

VIRUSFRYKT: Det svenske kongehuset har besluttet å utsette en representasjonsmiddag i frykt for coronaviruset. Middagen er foreløpig utsatt på ubestemt tid. Her er kong Carl Gustaf og dronning Silvia avbildet sammen med kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: NTB scanpix
VIRUSFRYKT: Det svenske kongehuset har besluttet å utsette en representasjonsmiddag i frykt for coronaviruset. Middagen er foreløpig utsatt på ubestemt tid. Her er kong Carl Gustaf og dronning Silvia avbildet sammen med kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corona-frykten brer om seg i Europa, mens stadig flere tilfeller av smitte dukker opp i Skandinavia og ellers i verden. I Norge har 19 mennesker testet positivt for viruset, mens det i våre naboland Sverige og Danmark er bekreftet 14 og fire tilfeller respektivt.

Selv om dødeligheten er lav, og det i hovedsak er eldre og syke som har omkommet, er frykten reell. Munnbind og Antibac er revet ut av butikkhyller og apotek, og flere steder er det innført forholdsregler for hvordan man kan begrense smitte. I Frankrike har de blant annet forbudt samlinger på mer enn 5000 mennesker.

Hos «söta bror» gjør det svenske kongehuset sitt for å sørge for at ingen blir syke. Mandag ettermiddag skriver svenske Expressen at de har valgt å utsette en representasjonsmiddag i frykt for viruset.

Utsatt på ubestemt tid

- Anledningen er coronaviruset. Dette ble bestemt i dag. Nå jobber vi for at alle skal få denne informasjonen personlig, sier Margareta Thorgren, informasjonssjef ved det svenske hoffet, og fortsetter:

- I en representasjonsmiddag er veldig mange forskjellige nasjonaliteter invitert, og det er av respekt for dem at vi gjør dette, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer