Det britiske kongehuset:

Kongehuset bryter tausheten

Kongefamilien - med dronning Elizabeth i spissen - sier at de er lei seg etter hertugparets intervju med Oprah Winfrey.

SÅPEOPERA: Det britiske kongehuset sier de er lei seg. - Dette er en såpeopera, bare på ekte, sier Se og Hørs kongehusekspert om situasjonen som har oppstått. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har stormet rundt hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) etter det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey (67). Ekteparet kom med rungende kritikk mot det britiske kongehuset - som nå bryter tausheten etter intervjuet.

Dronning Elizabeth (94) uttrykker - på vegne av hele kongefamilien - at de er triste over å høre hvor utfordrende de siste årene har vært for Harry og Meghan.

- Problemene som tas opp, spesielt de som handler om rase, er urovekkende, heter det i uttalelsen.

Kongehuset skriver også at Harry, Meghan og sønnen Archie (1) alltid vil være elskede medlemmer av kongefamilien.

Det britiske kongehuset opplyser også at at problemstillingene om rase blir tatt på det høyeste alvor, og at disse spørsmålene nå blir diskutert innad i familien.

Etter det mye omtalte intervjuet har mange lurt på om dronningen og det britiske kongehuset ville uttale seg om beskyldningene. Kongehuset har som regel brukt å tie ved liknende hendelser tidligere, må har de altså valgt en annen strategi.

Mange beskyldninger

I den to timer lange samtalen med Winfrey langet hertugparet av Sussex ut mot den britiske kongefamilien og kongehuset generelt. Dette var deres første, store intervju siden de i fjor bestemt seg for å trekke seg tilbake som kongelige og flytte til USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer