Det britiske kongehuset:

Kongehuset bryter tausheten

Kongefamilien - med dronning Elizabeth i spissen - sier at de er lei seg etter hertugparets intervju med Oprah Winfrey.

SÅPEOPERA: Det britiske kongehuset sier de er lei seg. - Dette er en såpeopera, bare på ekte, sier Se og Hørs kongehusekspert om situasjonen som har oppstått. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har stormet rundt hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) etter det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey (67). Ekteparet kom med rungende kritikk mot det britiske kongehuset - som nå bryter tausheten etter intervjuet.

Dronning Elizabeth (94) uttrykker - på vegne av hele kongefamilien - at de er triste over å høre hvor utfordrende de siste årene har vært for Harry og Meghan.

- Problemene som tas opp, spesielt de som handler om rase, er urovekkende, heter det i uttalelsen.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

Kongehuset skriver også at Harry, Meghan og sønnen Archie (1) alltid vil være elskede medlemmer av kongefamilien.

Det britiske kongehuset opplyser også at at problemstillingene om rase blir tatt på det høyeste alvor, og at disse spørsmålene nå blir diskutert innad i familien.

Etter det mye omtalte intervjuet har mange lurt på om dronningen og det britiske kongehuset ville uttale seg om beskyldningene. Kongehuset har som regel brukt å tie ved liknende hendelser tidligere, må har de altså valgt en annen strategi.

Mange beskyldninger

I den to timer lange samtalen med Winfrey langet hertugparet av Sussex ut mot den britiske kongefamilien og kongehuset generelt. Dette var deres første, store intervju siden de i fjor bestemt seg for å trekke seg tilbake som kongelige og flytte til USA.

Blant annet uttalte hertuginna at et medlem av kongefamilien skal ha uttrykket bekymring om hvilken hudfarge sønnen deres Archie ville ha da han ble født.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser over nattens intervju med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer

Oprah Winfrey fortalte til CBS mandag at det hverken var dronning Elizabeth eller prins Philip (99) som skal ha kommet med uttalelsen om Archies hudfarge.

Winfrey fortalte at prins Harry selv skal ha ønsket at talkshowdronningen skulle videreformidle dette.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sier at dette er nye toner fra det britiske kongehuset, som ellers er kjent for mantraet «never complain, never explain» når det stormer som verst.

- Det britiske kongehuset er kjent for å tie, men anklagene fra Meghan og Harry er vonde og setter familien i et dårlig lys. De har åpenbart fått råd om at taushet ikke alltid er gull, sier hun, og fortsetter:

- I sin uttalelse møter de paret med forståelse, og kjærlighet. Selv om de også påpeker at minner kan være ulike. Det er spesielt det som handler om rasisme de bekymrer seg for. Det forblir imidlertid en hemmelighet hvem som har kommet med rasistiske uttalelser; det skal de ta privat.

LES OGSÅ: Harry og Meghan delte gravidbilde etter sjokkintervju

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer