Elizabeth II er død:

Kongehusekspert:
- Meghan ikke invitert

Hertuginne Meghan dro ikke til Balmoral for å ta farvel med dronningen.

IKKE TILSTEDE: Hertuginne Meghan ble igjen i London da familien ble hasteinnkalt til dronning Elizabeths sykeleie. Foto: Phil Noble / AFP / NTB
IKKE TILSTEDE: Hertuginne Meghan ble igjen i London da familien ble hasteinnkalt til dronning Elizabeths sykeleie. Foto: Phil Noble / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld døde Storbritannias lengstlevende monark, Elizabeth II. Hun ble 96 år gammel.

Kort tid før dødsbudskapet ble familien hasteinnkalt til hennes sykeleie på Balmoral slott i Skottland. Bare prins Charles, nå konge, og prinsesse Anne rakk fram i tide til å ta farvel, da de allerede var i landet.

Prins Harry var med sin kone Meghan og deres barn i London da familien fikk beskjeden om å komme seg til Balmoral.

GÅTT BORT: Storbritannias lengstsittende monark ble 96 år gammel. Slik var hennes liv. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

- Ikke invitert

Det var imidlertid bare Harry som satte seg på flyet. Det til tross for at deres talsperson først hadde kunngjort at ekteparet ville reise sammen.

- Hun var nok ikke fryktelig varmt velkommen, for å være helt ærlig, sier BBCs kongehuskorrespondent Nicholas Witchell på luften, ifølge flere medier.

Han er ikke alene om denne tankegangen. Ifølge kongehusekspert i Vanity Fair, Katie Nicholls, var ikke hertuginnen engang invitert.

- Meghan, var ikke, erfarer vi, invitert til å være med familien. Hun har sagt at hun vil dra til Balmoral vet et seinere tidspunkt. Men jeg synes det er ganske oppsiktsvekkende at prins Harry dro til Balmoral på egen hånd, uten kona, sier hun til ET.

NY KONGE: Kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, om at kong Charles nå tar over tronen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

- Var med barna

Det er viden kjent at prins Harry og hertuginne Meghan ikke akkurat har det tetteste forholdet til den britiske kongefamilien, blant annet etter at de trakk seg fra sine kongelige plikter og stilte opp i et jordskjelv av et intervju med Oprah Winfrey.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle synes imidlertid ikke det er merkelig at prins Harry dro uten kona.

- Det kommer jo alltid sånne spekulasjoner når noen ikke dukker opp, sier hun, og påpeker at heller ikke hertuginne Kate var med sin ektemann til Balmoral.

- Slik jeg har forstått var de begge med barna sine, noe som kanskje var like viktig i en sånn situasjon. Små barn trenger naturligvis trygghet fra sine nærmeste når noen i familien går bort. Dronning Elizabeth hadde som kjent en nært forhold til sine oldebarn, sier kongehuseksperten.

- ALLTID VÆRT DER: Kulturkommentator i NRK og forfatter av boka «Årene med Elizabeth», Inger Merete Hobbelstad, om dronning Elizabeth og hennes betydning for britene. Reporter/video: Maja Walberg Klev Vis mer

LES OGSÅ: Dronningens prøvelser: - Skandaler i kø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer