Dronning Elizabeth:

Kongehusekspert: - Går mot slutten

Kongehusekspert med med dyster melding om dronning Elizabeth.

BEKYMRET FOR HELSEN: Legene til dronning Elizabeth er bekymret for helsen til 96-åringen. Foto: Frank Augstein / POOL / AFP)
BEKYMRET FOR HELSEN: Legene til dronning Elizabeth er bekymret for helsen til 96-åringen. Foto: Frank Augstein / POOL / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag opplyste Buckingham Palace i en pressemelding at dronningens leger er bekymret for helsen til den britiske dronning Elizabeth (96).

Familien hennes er informert om legenes bekymring, skriver BBC. Ifølge britiske medier har prins William, prins Charles og Camilla reist til Balmoral for å være sammen med henne. Charles og Camilla skal bo på Birkhall mens de er på eiendommen.

- Svært alvorlig

Kongehusekspert Trond Norén Isaksen mener nyheten er et tegn på at det kan gå mot slutten.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth skaper stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- Når kongefamilien reiser til Balmoral og Buckingham Palace går ut med bekymringsmelding, viser det at situasjonen er svært alvorlig. Det kan tyde på at det går mot slutten, sier Isaksen til Se og Hør.

Hos alle de britiske TV-kanalene er det nå naturligvis ekstrasendinger om siste nytt rundt helsesituasjonen til dronningen.

- Buckingham Palace har nesten aldri uttalelser om dronningens helse. At slottet går ut med det nå, forteller at det er alvorlig, sier helseredaktør i BBC, Hugh Pym, til egen kanal.

BBCs kongehusekspert Nicholas Witchell sier:

- Vi håper på det beste, men jeg tror nå vi er en fase hvor vi må forberede oss på det verste, sier han til BBC.

JUBILEUM: Dronning Elizabeth (96) feiret platinajubileum. Vis mer

Indikator

Steven Bates, tidligere kongehusekspert for The Guardian, reagerte på uttalelsen fra Buckingham Palace som kom tidligere torsdag.

- Det er mye mer alvorlig enn tidligere uttalelser fra Buckingham Palace. Det ser ut til å dreie seg om mer enn mobilitetsproblemene som de har snakket om tidligere, sier han til BBC.

Ifølge britiske medier er prins Charles nå sammen med dronningen.

BEKYMRET: Dronning Elizabeth. Foto: NTB
BEKYMRET: Dronning Elizabeth. Foto: NTB Vis mer

- Det er en annen indikator på at dette er alvorlig, sier Bates.

Den britiske kongehus-kommentatoren, Victoria Arbiter, skriver på Twitter at opppdateringen rundt 96-åringens helse er bekymringsfull.

- En uavnlig og derfor litt bekymringsfull oppdatering fra Buckingham Palace om dronningens helse denne morgenen, skriver Arbiuter.

LES OGSÅ: Overrasket med comeback

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer