Prins Louis og hertuginne Meghan:

Kongefansen raser etter dette bildet

Selv dåpsbilder klarer å lande kongelige i hardt vær.

FANSEN RASER: Etter at vesle prins Louis ble døpt tidligere denne måneden, stilte familien opp på offisielle bilder for å markere den store dagen. En hel del har imidlertid bitt seg merke i noe helt annet enn de glade barna. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix
FANSEN RASER: Etter at vesle prins Louis ble døpt tidligere denne måneden, stilte familien opp på offisielle bilder for å markere den store dagen. En hel del har imidlertid bitt seg merke i noe helt annet enn de glade barna. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 23. april i år kunne prins William (36) og hertuginne Kate (36) juble nok en gang, da deres tredje familieforøkelse var et faktum. Lille prins Louis kom til verden, til glede for både foreldre, utvidet familie og de spente storesøsknene prins George (4) og prinsesse Charlotte (3).

Da prinsen tidligere i juli ble døpt i det kongelige kapell i St. James' Palace i London, fulgte en hel verden spent med for å få et glimt av den vesle prinsen. Den nydøpte krabaten, hvis fulle navn er Louis Arthur Charles, tok det hele med knusende ro.

For å feire den storslåtte anledningen, har det britiske kongehuset nå gitt ut flere offisielle bilder fra den store dagen. Dette er første gang hele storfamilien, med William, Kate og de tre barna er fotografert sammen. Det er derimot ikke det fansen har bitt seg merke i.

Enkelte har gått hardt ut mot hertuginne Meghan (36), som også er avbildet.

Saken fortsetter under bildene.

STOLTE: Hertugparet poserte stolt sammen med barna etter dåpen. Det er imidlertid ikke de lykkelige bildene som høster oppmerksomhet. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix
STOLTE: Hertugparet poserte stolt sammen med barna etter dåpen. Det er imidlertid ikke de lykkelige bildene som høster oppmerksomhet. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix Vis mer
I GRØNT: Hertuginne Meghan fikk for øvrig også kritikk for å kle seg i olivengrønt fra topp til tå i starten av juli. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix
I GRØNT: Hertuginne Meghan fikk for øvrig også kritikk for å kle seg i olivengrønt fra topp til tå i starten av juli. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix Vis mer

- Meghan ødelegger

Totalt fire nye bilder er publisert av Kensington Palace i forbindelse med dåpen, og på halvparten av dem poserer den nye hertuginnen stolt ved siden av ektemannen.

I en olivengrønn kjole med tilhørende hatt - et antrekk hun for øvrig også har høstet kritikk for - smiler hun stort til kameraet.

Det er på bakerste rad at onkel Harry (33) og Meghan står, ved siden av prins Charles (69) og hertuginne Camilla (70). Da bildene ble lagt ut på Kensington Palace sin offisielle Instagram-konto var mange raskt ute med å kommentere at hertuginne Meghan tilsynelatende holder godt tak i ektemannens arm.

STORFAMILIEN: Den utvidede delen av familien poserte sammen med de nybakte foreldrene og den nydøpte prinsen. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix
STORFAMILIEN: Den utvidede delen av familien poserte sammen med de nybakte foreldrene og den nydøpte prinsen. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix Vis mer

Rak i ryggen poserer hun ved siden av Harry, men fansen finner seg ikke i det. For en stund siden valgte Instagram å introdusere et nytt kommentarsystem, der kommentarene med flest likerklikk kom høyest opp. Samtlige av kommentarene i toppen stiller seg kritisk til den tidligere «Suits»-stjernen.

«Jeg kan ikke tro at de lot Meghan ødelegge dette bildet».

«Jeg forstår virkelig ikke hvorfor Meghan ikke kan gi slipp på Harry i et eneste minutt. Hun ser ut som en tenåring som vil det motsatte av det hun bør».

REAGERER: Flere går hardt til verks når de kommenterer hertuginne Meghans fremtoning på bildet. Spesielt blir det kritisert at hun holder et godt grep om ektemannen. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix
REAGERER: Flere går hardt til verks når de kommenterer hertuginne Meghans fremtoning på bildet. Spesielt blir det kritisert at hun holder et godt grep om ektemannen. Foto: Matt Holyoak/Camera Press/AP/ NTB scanpix Vis mer

«Hvorfor er Meghan så klengete? Hun holder mannen på alle bilder. Løp, Harry».

Forsvarer Meghan

De tre kommentarene overfor er kun et fåtall av de negativt ladde kommentarene den amerikanske hertuginnen nå har fått rettet mot seg. Heldigvis finnes det også dem som tar henne i forsvar.

«Flott bilde! For alle dere som har noe negativt å si om Meghan som holder Harrys hånd. 1. Det er mannen hennes, hun kan holde hånden hans om hun vil. 2. Om det ikke var passende, hadde Harry, fotografen eller andre i rommet bedt henne om å ikke gjøre det», skriver en bruker, som for øvrig har den mest likte kommentaren under bildet av den kongelige storfamilien.

Verken hertuginnen eller hoffet har selv kommentert kritikken. De har derimot forsvart 36-åringen tidligere.

I november 2016 følte det britiske kongehuset seg presset til å komme med en uttalelse, etter at Meghan hadde blitt utsatt for rasistisk hets. I meldingen ba de om at prins Harrys blivende kone skulle få fred, men til stadighet opplever hun ennå å bli utsatt for hets på bakgrunn av hudfargen sin.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Dronningparet uteble

Det er ikke bare Meghan som skaper overskrifter i forbindelse med dåpen. Dagens begivenhet var på forhånd ventet å være en relativt nedtonet affære - i alle fall i kongelig sammenheng.

Kongehuset har selv opplyst at rundt 30 av de nærmeste i familien, og kretsen rundt hertugparet, var invitert til dåpsseremonien. Dronning Elizabeth (92) og prins Philip (97) glimret imidlertid med sitt fravær, trolig som følge av helsemessige årsaker.

Dåpsbarnets seks faddere var derimot på plass. Blant dem to av prins Williams barndomsvenner, Nicholas van Cutsem og Guy Pelly, en av Catherines klassevenninner, Mrs. Robert Carter - og Catherines kusine, Lucy Middleton.

Prins Charles (69) og hertuginne Camilla (70), var selvfølgelig også til stede ved St. James' Palace, og det samme var hertuginne Kates foreldre, broren James Middleton (31), samt hennes gravide søster, Pippa (34) og ektemannen James Matthews (42).

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Etter en 40 minutters lang seremoni dro gjestene videre til en privat dåpsfest ved hertugparets residens, Clarence House, der det vil bli servert te og dåpskake, opplyser kongehuset.

Kaken inneholder for øvrig elementer tilsvarende bryllupskaken til Kate og William, som giftet seg i 2011.

LES OGSÅ: Åpner opp om spontanabortene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer