Kongefamiliens siste farvel

Kong Harald og dronning Sonja tok en følelsesladet avskjed med prinsesse Astrids ektemann i Holmenkollen kapell.

SEOGHØR.NO: Hele kongefamilien var mandag på plass i Holmenkollen kapell for å ta et siste farvel med et kjært familiemedlem.

Prinsesse Astrids ektemann, Johan Martin Ferner, sovnet stille inn på Rikshospitalet 24. januar 87 år gammel.

I bisettelsen var det musikalske bidrag fra blant annet Ole Edvard Antonsen på trompet, samt en solistgruppe fra Sølvguttene.

KONGEFAMILIEN MØTTE OPP: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var blant de mange som møtte opp i Holmenkollen kapell. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
KONGEFAMILIEN MØTTE OPP: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var blant de mange som møtte opp i Holmenkollen kapell. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Blant de fremmøtte i kirken var også tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg.

Allerede samme dag som Ferner gikk bort, uttrykte kongen sorg på vegne av familien:

«Det er med stor sorg vi har mottatt det triste budskapet om at Johan Martin Ferner er sovnet inn. Våre tanker går til Prinsesse Astrid og hennes nærmeste, som har mistet en god ektemann, far, svigerfar og bestefar».

Kong Harald har bestemt at det på begravelsesdagen skal flagges på halv stang fra Slottsbalkongen for hans svoger fra morgenen av.

Etter jordpåkastelsen heises flagget så på hel stang.

Prinsesse Astrid og hennes ektemann gjennom 54 år, måtte kjempe for kjærligheten.

Det at Ferner hadde vært gift tidligere, falt ikke i god jord.

Til slutt fikk likevel Astrid ja fra sin far, og i 1961 sto drømmebryllupet i Asker kirke.

Sammen fikk de barna Cathrine Ferner (52), Benedicte Ferner (51), Alexander Ferner (49), Elisabeth Ferner (45) og Carl-Christian Ferner (42).

SAMMEN I SORGEN: Kong Harald og dronning Sonja hilste på Johan Martin Ferners nærmeste familie, da de ankom Holmenkollen kapell. Foto: Se og Hør
SAMMEN I SORGEN: Kong Harald og dronning Sonja hilste på Johan Martin Ferners nærmeste familie, da de ankom Holmenkollen kapell. Foto: Se og Hør Vis mer

Da yngstesønnen Carl-Christian giftet seg i Ris kirke i Oslo i oktober i fjor, var Johan Martin Ferner en selvskreven gjest i det storslåtte bryllupet.

PÅ SLOTTET: I anledning prinsesse Astrids 80-årsdag i 2012 ble det arrangert festligheter på slottet. Fra venstre: prinsesse Ragnhild og hennes mann Erling Lorentzen, Johan Martin Ferner, prinsesse Astrid og kongeparet. Prinsesse Ragnhild gikk bort i september 2012. 
 Foto: Stella Pictures
PÅ SLOTTET: I anledning prinsesse Astrids 80-årsdag i 2012 ble det arrangert festligheter på slottet. Fra venstre: prinsesse Ragnhild og hennes mann Erling Lorentzen, Johan Martin Ferner, prinsesse Astrid og kongeparet. Prinsesse Ragnhild gikk bort i september 2012. Foto: Stella Pictures Vis mer

Den tidligere forretningsmannen ankom bryllupet i bil, og måtte støtte seg med stokk da han ble geleidet inn til festlokalet.

LES OGSÅ: Avslører hendelsen som forandret hennes liv

 

 

 

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.