Kongefamilien trosser kritikerne

- Det er dette som er familiens ønske. De har bestemt seg, forteller det svenske hoffets informasjonssjef.

BLIR FØRT TIL ALTERET: Kronprinsesse Victoria gifter seg med Daniel Westling 19. juni. Nå er det bestemt at kongen fører henne til alteret. Foto: AP
BLIR FØRT TIL ALTERET: Kronprinsesse Victoria gifter seg med Daniel Westling 19. juni. Nå er det bestemt at kongen fører henne til alteret. Foto: AP Vis mer
SEHER.NO: Kronprinsesse Victorias ønske om å bryte tradisjonen og bli ført til alteret av sin far Kongen når hun gifter seg med Daniel Westling 19. juni har fått kritikk i vårt naboland, Sverige. Nå har kongehuset endelig bestemt seg. 

Kongefamiliens ønske har ikke falt i god jord hos kirken, som mener at den type entré som Victoria drømmer om er i strid med eldgamle svenske tradisjoner. Kirken mener nemlig at det fremstiller kvinnen som mannens eiendel, og at kvinnen blir byttet fra en mann til den neste.

Til og med erkebiskop Anders Wejryd har sagt at han har forsøkt å få kronprinsessen og Westling til å endre mening.

- Dette er en ganske ny foreteelse, som iblant også forekommer i den svenske kirken. Jeg pleier å fraråde det, ettersom vårt vielsesritual er så tydelig i spørsmålet om makenes likestilling, har han uttalt.

Men tirsdag meddeler altså hoffet at Wejryd har snakket for døve ører. De har nemlig bestemt seg: Kong Carl Gustaf skal føre datteren til alteret. 

- Kongefamilien har respekt for at det finnes forskjellige oppfatninger, men de synes at det er opp til hver og en og velge. Og det er dette som er familiens ønske. De har bestemt seg, forteller hoffets informasjonssjef, Nina Eldh, til Aftonbladet.
 
Tirsdag kommenterer også kong Carl Gustaf selv for første gang den siste tidens diskusjoner rundt datterens vielsesseremoni.

- Jeg vil ikke legge meg opp  i den diskusjonen, jeg synes det er så mange som har oppfatninger. Jeg synes det har vært unødvendig mye debatt rundt dette, sier han, ifølge Aftonbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES MER: - Hun har det ikke bra