Kongefamilien rørt til tårer

Både Sonja, Mette-Marit og Märtha måtte tørke en tåre da Jens takket Kongen.

TÅREVÅTT: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja ble alle sterkt rørt under mottagelsen i Kunstindustrimuseet i anledning regjeringens gave til kongeparet.  Foto: Scanpix
TÅREVÅTT: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja ble alle sterkt rørt under mottagelsen i Kunstindustrimuseet i anledning regjeringens gave til kongeparet. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Dronning Sonja (74) og kong Harald (74) strålte da de mottok det norske folks gave i forbindelse med 75-årsdagene deres 4. juli og 21. februar.

Gaven består av seks utstillinger med skatter fra de kongelige samlingene av kunst, kulturhistoriske gjenstander og fotografier.

Kronprins Haakon (38), kronprinsesse Mette-Marit (38), prinsesse Märtha (40) og prinsesse Astrid (80) var også til stede ved gaveoverrekkelsen onsdag, og kongefamilien fikk en privat omvisning på den første utstillingen «Kongelige reiser 1905–2005», som er lagt til Kunstindustrimuseet i Oslo.

Utstillingen på Kunstindustrimuseet viser gaver, kofferter og reiseekvipasje, elegante drakter og uniformer samt strålende smykker og ordener. Blant høydepunktene er gallavognen, som ble laget til kroningen av kong Haakon og dronning Maud i 1906, og daværende kronprins Olavs Cadillac-lekebil fra 1912.

Märtha, Mette-Marit og Sonja var alle tydelig beveget under Jens Stoltenbergs tale under gaveoverrekkelsen. Det var spesielt en ting som fikk øynene til å bli blanke:

- Også som foreldre har dere gått foran. Kongen og dronningen har i gjerning vist at barnas beste teller mest. Selv når valgene ikke var opplagte, og advarslene mange, har dere fulgt hjertet og tatt modige valg. Slik dere selv fulgte hjertet for snart femti år siden. Kongens ja til kronprins Haakon og hans Mette-Marit i 2001 vendte et historisk blad, og åpnet en dør for fremtiden. Slik ble dere kloke veivisere for et helt folk, sa Jens.

Den rørende talen gjorde et sterkt inntrykk på dronning Sonja.

Etter omvisningen tok kongefamilien seg god tid til pressen.

- Hvordan var det å se sin egen sydvest på museum?

- Det var artig, det. Men jeg har jo flere hjemme – i alle mulige farger, sa dronning Sonja smilende til Se og Hør.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Harald strålte da søsknene ble samlet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer