Meghan Markle og prins Harry:

Kongefamilien punger ut for prinsebryllupet

Nye detaljer om vårens store «snakkis-bryllup» er avslørt.

ÅPNER LOMMEBOKA: Nye detaljer rundt prins Harry og Meghan Markles bryllupsdag er blitt avslørt, og det er kongefamilien selv som punger ut for begivenheten. Her er et bilde av innsiden av St. George's Chapel, der vielsen vil foregå. Foto: AP/ NTB scanpix
ÅPNER LOMMEBOKA: Nye detaljer rundt prins Harry og Meghan Markles bryllupsdag er blitt avslørt, og det er kongefamilien selv som punger ut for begivenheten. Her er et bilde av innsiden av St. George's Chapel, der vielsen vil foregå. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I november kunne det britiske kongehuset annonsere at prins Harry (33) hadde forlovet seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36).

Det er høye forventninger og stor interesse rundt det forestående bryllupet deres, som finner sted i St. George's Chapel i Windsor Castle 19. mai.

Nå avslører Kensington Palace flere detaljer rundt den store dagen.

Ifølge en pressemelding kongehuset har sendt ut, kommer selve bryllupsseremonien til å vare i omtrent én time, fra klokken 12.00 til klokken 13.00.

Det er erkebiskop Justin Welby og biskop David Donnor som skal utføre seremonien.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

Parade gjennom byen

Klokken 13.00, etter vielsen, skal det nygifte paret gjennom en parade i byen som går gjennom seks gater.

Ruten går ned Castle Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road og Long Walk før de til slutt ender opp tilbake ved Windstor Castle.

«De håper at denne korte turen vil gi en mulighet for flere folk til å komme sammen rundt Windsor, og nyte atmosfæren denne spesielle dagen», skriver kongehuset i pressemeldingen.

Saken fortsetter nedenfor.

FLOTT: Meghan Markle og prins Harry skal gifte seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her er et bilde av hvordan det ser ut inne i kapellet. Foto: NTB scanpix
FLOTT: Meghan Markle og prins Harry skal gifte seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her er et bilde av hvordan det ser ut inne i kapellet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge Daily Mail forventes det at over 30 000 personer vil være ute i gatene i byen under paraden.

Kongefamilien punger ut

Senere på dagen vil det bli arrangert en slags lunsjfest i St. George's Hall, for omkring 240 til 300 gjester.

Senere på kvelden vil prins Charles (69) arrangere en fest for ekteparet, venner og familie av bruden og brudgommen. Det samme gjorde han da prins William og hertuginne Kate giftet seg i 2011.

Saken fortsetter under bildet.

STORSLÅTT: Lunsjfesten etter vielsen vil finne sted inne i St. George's Hall. Foto: NTB scanpix
STORSLÅTT: Lunsjfesten etter vielsen vil finne sted inne i St. George's Hall. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge BBC er det kongefamilien som betaler for hele bryllupet, inkludert seremonien, musikk, dekorasjoner og selve festen.

Meghan Markle kommer til å bli britisk statsborger i etterkant av bryllupet, men en talsmann for skuespilleren har tidligere uttalt at hun vil beholde sitt amerikanske statsborgerskap gjennom prosessen.

- Det er for tidlig å si om hun vil beholde dobbel nasjonalitet, skal talsmannen ha uttalt. Ifølge CNN vil en slik prosess ta flere år.

Store endringer

I fjor ble det kjent at Meghan Markle valgte å si opp jobben i den populære TV-serien «Suits», og har sakte men sikkert begynt å tre inn i en kongelig rolle.

Kongefamilien følger nemlig en streng protokoll, som også 36-åringen nå må følge.

Ifølge Harper's Bazaar må Markle eksempelvis bli vant til å praktisere den eldre, kvinnelige hilsemåten - neiing - i diverse sammenhenger. Ved siden av å huske hvem hun skal neie for, skal skikken utføres på en helt spesiell måte, som krever at balansen er friskmeldt.

Det er også en rekke retningslinjer hun må følge når det gjelder kleskoder og hvordan hun skal te seg i offentligheten.

- Å tre inn i den kongelige verden betyr store endringer i ens liv. Plutselig er du allemannseie, og du må trå varsomt på en rekke områder. For eksempel skal du ikke uttale deg politisk. Vår egen kronprinsesse Mette-Marit sa jo selv, da hun forlovet seg med kronprinsen, at stemmeretten var noe av det hun kom til savne mest. Hun sa også at det var rart ikke å skulle ha sitt eget etternavn lenger, har Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle, uttalt.

LES OGSÅ: Her blir prins Harry og Meghan avslørt av kroppsspråket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer