Kongefamilien:

Kongefamilien på besøk i Gjerdrum

Kongefamilien besøker Gjerdrum etter rasulykken.

BESØK: Kongeparet og kronprinsen besøker søndag Gjerdrum, Olvasgård hotell og Clarion Gardermoen etter den tragiske rasulykken i Ask i Gjerdrum kommune. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BESØK: Kongeparet og kronprinsen besøker søndag Gjerdrum, Olvasgård hotell og Clarion Gardermoen etter den tragiske rasulykken i Ask i Gjerdrum kommune. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GJERDRUM (Se og Hør): Kong Harald (83), dronning Sonja (83) og kronprins Haakon (47) er søndag formiddag i Gjerdrum for å møte folk som er berørt av skredet i Ask i Gjerdrum kommune.

Kongefamilien skal først besøke Gjerdrum kulturhus klokka 11.00, hvor ordfører i Gjerdrum, Anders Østensen (Ap), og politimester i Øst politidistrikt, Ida Melbo Øystese, er til stede. Der blir de orientert om redningsaksjonen.

ANKOMMER: Kongeparet samt kronprinsen ankommer Ask i Gjerdrum kommune søndag. Foto: Frank Karlsen
ANKOMMER: Kongeparet samt kronprinsen ankommer Ask i Gjerdrum kommune søndag. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Videre går turen til Gjerdrum kirke, før kongeparet også besøker Olavsgaard hotell, mens kronprinsen vil ta turen til Clarion hotell på Gardermoen. Der skal de møte kommunen, nødetater, evakuerte og berørte.

Tidligere søndag morgen ble én ny person bekreftet omkommet i Gjerdrum. Totalt er fem personer bekreftet omkommet etter skredet onsdag morgen.

SKREDULYKKEN: Ødeleggelsene er enorme etter kvikkleireskredet i Ask i Gjerdrum natt til onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SKREDULYKKEN: Ødeleggelsene er enorme etter kvikkleireskredet i Ask i Gjerdrum natt til onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Adresserte skredulykken i nyttårstalen

Kong Harald spilte inn sin nyttårstale på nytt for å snakke direkte til dem som har vært berørt av ulykken.

Kong Harald spilte inn sin nyttårstale på nytt for å snakke direkte til dem som har vært berørt av ulykken.

- Denne kvelden vil jeg først og fremst sende en hilsen til alle dere som er berørt av skredulykken i Gjerdrum. Den forferdelige hendelsen gjør dypt inntrykk på oss alle. Jeg føler med dere som går inn i det nye året med sorg og uvisshet, sa kongen innledningsvis.

Over tusen mennesker er evakuert som følge av leirskredet, som skjedde natt til onsdag. Politiet har bekreftet at de foreløpig har funnet to omkomne personer i ruinene. Fortsatt er det flere som er savnet etter den tragiske ulykken.

Politiet kategoriserer fortsatt arbeidet de driver med som en redningsaksjon, og har håp om å finne overlevende.

LES OGSÅ: Her er kongen i karantene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer