- Kongefamilien er svært berørt

Kong Harald deltar i begravelsen til prins Johan Friso.

TUNG TID: Den norske kongefamilien hadde et nært forhold til avdøde prins Johan Friso. Foto: NTB scanpix
TUNG TID: Den norske kongefamilien hadde et nært forhold til avdøde prins Johan Friso. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Prins Johan Friso ble tatt av et snøskred under den nederlandske kongefamiliens tradisjonsrike påskeferie i Lech i Østerrike 17. februar i fjor. Mandag døde han etter 18 måneder i koma. Fredag deltar kong Harald i begravelsen i Nederland. Johan Friso ble bare 44 år gammel.Dødsfallet preger også vår norske kongefamilie. Den norske og nederlandske kongefamilien har nære bånd, og familiene har ofte besøkt hverandre. Johan Friso er en god venn av kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise. Friso er også kong Haralds gudsønn.I tillegg er Mabel en nær venn av kronprinsesse Mette-Marit. En av de siste meldingene Mabel la ut på Twitter før Frisos tragiske skredulykke i fjor var et bilde av seg selv sammen med kronprinsesse Mette-Marit (40) i Davos. Mabel har også besøkt Oslo og vært på Slottet etter ulykken – og møtte også Mette-Marit i Malaysia i mai i år. - Kongefamilien har fått beskjed om prinsens bortgang og er svært berørt. De har sendt sine kondolanser til den nederlandske kongefamilien, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til Se og Hør. Prins Johan Friso gravlegges fredag. Ifølge Slottets hjemmesider er det nå klart at kong Harald vil være til stede under bisettelsen fredag ettermiddag. LES OGSÅ: Prins Friso er død

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer