TUNG TID: Den norske kongefamilien hadde et nært forhold til avdøde prins Johan Friso. Foto: NTB scanpix
TUNG TID: Den norske kongefamilien hadde et nært forhold til avdøde prins Johan Friso. Foto: NTB scanpixVis mer

- Kongefamilien er svært berørt

Kong Harald deltar i begravelsen til prins Johan Friso.

SEOGHØR.NO: Prins Johan Friso ble tatt av et snøskred under den nederlandske kongefamiliens tradisjonsrike påskeferie i Lech i Østerrike 17. februar i fjor. Mandag døde han etter 18 måneder i koma. Fredag deltar kong Harald i begravelsen i Nederland.

Johan Friso ble bare 44 år gammel.

Dødsfallet preger også vår norske kongefamilie. Den norske og nederlandske kongefamilien har nære bånd, og familiene har ofte besøkt hverandre. Johan Friso er en god venn av kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise. Friso er også kong Haralds gudsønn.

I tillegg er Mabel en nær venn av kronprinsesse Mette-Marit. En av de siste meldingene Mabel la ut på Twitter før Frisos tragiske skredulykke i fjor var et bilde av seg selv sammen med kronprinsesse Mette-Marit (40) i Davos. Mabel har også besøkt Oslo og vært på Slottet etter ulykken – og møtte også Mette-Marit i Malaysia i mai i år.

- Kongefamilien har fått beskjed om prinsens bortgang og er svært berørt. De har sendt sine kondolanser til den nederlandske kongefamilien, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til Se og Hør.


Prins Johan Friso gravlegges fredag. Ifølge Slottets hjemmesider er det nå klart at kong Harald vil være til stede under bisettelsen fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: Prins Friso er død