FEIRER ALENE: Krornprins Frederik og kronprinsesse Mary blir hjemme i København sammen med barna Isabella (f.v), Josephine, Christian og Vincent. Foto: UK Press/Press Association Image
FEIRER ALENE: Krornprins Frederik og kronprinsesse Mary blir hjemme i København sammen med barna Isabella (f.v), Josephine, Christian og Vincent. Foto: UK Press/Press Association ImageVis mer

Kongefamilien bryter tradisjonen

Den danske kongefamilien feirer julehøytiden på hvert sitt slott.

SEOGHØR.NO: Vanligvis pleier de danske kongelige å være sammen på barnas store høytid. Men i år drar de til hver sine slott når julemiddagen skal spises og pakkene åpnes på julaften. I år blir det jul både på Amalienborg, Marselisborg og Schackenborg.

Marselisborg, som har vært kongefamiliens faste residens under julefeiringen tidligere, vil ikke fylles med barnelatter i år.

Frem til julaften vil dronning Margrethe (72) og prins Henrik (78) feire julen alene på Marselisborg i Aarhus – uten sine åtte elskede barnebarn.

På besøk.
Den 24. desember drar Margrethe og prinsgemalen på en visitt til prins Joachim (43) og prinsesse Marie (35) som feirer jul på Schackenborg slott med barna Athena (1), Henrik (3), Felix (10) og Nikolai (13).

Hjemme på Amalienborg slott København feirer kronprinsesse Mary (40) og kronprins Frederik (44) julen sammen med barna Vincent og Josephine (2), Isabella (5) og Christian (7). Her får de besøk av Marys familie fra Australia.

Nye tradisjoner.
Med splittelsen av kongefamilien under julefeiringen er det også duket for nye tradisjoner, skriver danske Billedbladet.

Frederik og Joachim tar naturligvis med seg mye fra den tradisjonelle julefeiringen de har vokst opp med. Samtidig preges kronprinsfamiliens julehøytid nå av australske tradisjoner. Og i år velger de trolig å pakke opp gavene 1. juledag – slik tradisjonen er i Australia.