I HARDT VÆR: Dronning Silvia blir, i likhet med Victorias kjæreste, Daniel, hånet på Facebook etter avsløringene rundt Jonas Bergströms utroskap til prinsesse Madeleine. Foto: Stella Pictures
I HARDT VÆR: Dronning Silvia blir, i likhet med Victorias kjæreste, Daniel, hånet på Facebook etter avsløringene rundt Jonas Bergströms utroskap til prinsesse Madeleine. Foto: Stella Pictures Vis mer

Kongefamilien blir hånet etter bruddet

Jonas Bergström har blitt sveriges nye riksklovn.

SEHER.NO: Det svenske kongehuset har opplevd tøffe dager etter utroskapsavsløringene rundt prinsesse Madeleines (27) forlovede, Jonas Bergström (31), sist uke. Nå blir den kongefamilien hånet kraftig på nettet.

Lørdag ble det klart at prinsessen har brutt forlovelsen til Bergström. Det betyr likevel ikke at folk slutter med å gi utløp for sine meninger rundt skandalen.

På nettsamfunnet Facebook er det opprettet flere grupper, som først og fremst tar sikte på å sverte Jonas Bergströms navn. En av de største hetsgruppene har fått tittelen «Vi som legat med Jonas Bergström», mens andre grupper har fått navnene «Jag har också legat med Jonas Bergström» og «Alla vi som hatar Jonas Bergström och alla andra karlasvin», «Jonas Bergström Er En Kegle!» og «Peka och garva åt Jonas Bergström».

- Den svenske prinsessen Madelaines ekskjæreste, Jonas Bergström, vil heller feste og ligge rundt enn å være sammen med den vakresten prinsessen i Norden, skrives det på ett av forumene.

En av de andre gruppene hevder at den er tilegnet «Sveriges største riksklovn, Jonas Bergström», og enkelte deltakere spøker med at Jonas er den mulige pappaen til deres barn.

Men også enkeltpersoner i kongehuset blir omtalt i svært negative ordelag. Deriblant dronning Silvia og Victorias kjæreste, Daniel Westling.

- Jeg, Jonas og Daniel hadde trekant, mens Silvia filmet, skriver et Facebook-medlem som er medlem av gruppa «Vi som legat med Jonas Bergström».


- Det rareste ligget jeg noensinne har hatt. Mikropenis, skriver en annen.

Kongeekspert i Svensk Damtiding, Daniel Nyhlén, synes det er synd at slik hets oppstår. Samtidig mener han at det kommer som en naturlig konsekvens av den siste tidens hendelser.

- Ja, hva skal man si? På nettet må man regne med å oppleve sånt etter det som har skjedd, og det er jo ikke akkurat majoriteten av folket som kommer med slike ytringer. Denne saken har rullet i mediene en stund nå, og da er det naturlig at slikt dukker opp, sier han til Seher.no.

Men selv om kongefamilien også får høre det av oppgitte, svenske sjeler, er mesteparten av hetsen rettet mot hovedpersonen selv, Jonas Bergström.

- Hvem har ikke hatt sex med ham? Han er jo bare billig, mener en av gruppas mannlige innslag.

Nyhlén har selv hørt flere rykter som dreier seg om Madeleines eks-kjæreste i etterkant av utroskapsavsløringene.

- Ja, det forekommer flere ubekreftede rykter rundt Bergström. Men det meste som skrives er tull, forteller den svenske kongeeksperten, som synes det er trist at Victorias kjæreste, Daniel Westling, blandes inn i diskusjonen.

- At Daniel har gjort som Jonas tror jeg ikke. Han er av et helt annet kaliber, og har aldri vært omgitt av mange kvinner, slik som Jonas, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Han blir utstøtt av vennekretsen