AVLYSER SVERIGETUR Kong Harald og dronning Sonja skulle etter planen reise til Stockholm i forbindelse med kong Carl Gustafs 70-årsfeiring i helgen. Her er det norske og svenske kongeparet fotografert sammen i forbindelse med begravelsesen til Kristine Bernadotte i desember. Foto: Andreas Fadum Foto: Andreas Fadum
AVLYSER SVERIGETUR Kong Harald og dronning Sonja skulle etter planen reise til Stockholm i forbindelse med kong Carl Gustafs 70-årsfeiring i helgen. Her er det norske og svenske kongeparet fotografert sammen i forbindelse med begravelsesen til Kristine Bernadotte i desember. Foto: Andreas Fadum Foto: Andreas FadumVis mer

Kongefamilien avlyser Sverigebesøk

Endret reiseplanene etter helikopterstyrten ved Turøy.

SEOGHØR.NO: På grunn av helikopterulykken ved Turøy - der 13 mennesker er antatt omkommet - har kongeparet og kronprinsparet valgt å avlyse reisen til Sverige for å delta i feiringen av kong Carl Gustafs 70-årsdag, melder kongehuset på sin hjemmeside.

Feiringen av kong Carl Gustaf avsluttes med en storstilt markering i Stockholm lørdag der både Kong Harald og Dronning Sonja, Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit, Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn etter planen skulle være til stede.

Nå har Kongen bedt Ari Behn og prinsesse Märtha Louise representere kongefamilien i Sverige, opplyser Slottet.

Kong Harald kommer også mmed følgende kondolanse til Statoil på kongehuset.no:

«Jeg har med stor sorg mottatt nyheten om helikopterulykken ved Turøy i Øygarden kommune. På vegne av meg selv og Kongefamilien uttrykker jeg våre kondolanser og dype medfølelse til de etterlatte og alle som er rammet.

Harald R»

Tidligere denne uken ble det også vurdert om kongefamilien skulle reise til Stockholm, etter at det ifølge Expressen skal ha kommet informasjon til sikkerhetspolitiet Säpo  fra den irakiske sikkerhetstjenesten om at sju-åtte IS-terrorister har reist til Sverige for å utføre en terrorhandling i Stockholm.

LES OGSÅ: Kysset som gikk verden rundt

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.