BLÅTT BLOD: Vår egen kong Olav var nevø av den britiske prinsen.  Foto: All Over
BLÅTT BLOD: Vår egen kong Olav var nevø av den britiske prinsen. Foto: All OverVis mer

Kong Olavs onkel endelig utenfor mistanke

Dette er den utrolige historien du aldri har hørt før – om hvordan vårt kongehuset ble dratt inn i Jack The Ripper-mysteriet!

SEOGHØR.NO: Denne uka presenterte Mail on Sunday nyheten om at historiens mest myteomspunne seriemorder - Jack Ripper - skal være avslørt.

Løsningen kom hele 126 år etter at det femte og siste drapet på prostituerte i Londons beryktede East End skjedde i 1888.

Ifølge nye høyteknologiske bevis skal drapsmannen vært den polske innvandreren Aaron Kosminski, som kort tid etter drapene ble sperret inne på asyl. Der satt han resten av sitt liv.

GRUSOMT: Seriemorderen som gikk under kallenavnet Jack The Ripper drepte minst fem prostituerte på grusomt vis i det belastede Whitechapel-området i London iløpet av høsten i 1888. Foto: All Over
GRUSOMT: Seriemorderen som gikk under kallenavnet Jack The Ripper drepte minst fem prostituerte på grusomt vis i det belastede Whitechapel-området i London iløpet av høsten i 1888. Foto: All Over Vis mer

Det er nemlig funnet DNA-spor på et sjal funnet på åstedet til et av ofrene, Catherine Eddows. Og hvis bevisene holder mål, renvasker de alle andre mistenkte– blant annet onkelen til vår egen Kong Olav!

Ifølge en av de mest populære og spektakulære teoriene var nemlig prins Albert Victor, hertug av Clarence og Avondale og barnebarnet til dronning Victoria av England, blant de mistenkte!

Albert Victor er broren til Norges dronning Maud, og dermed onkel til kong Olav.

Den mest populære av de kongelige konspirasjonsteoriene går ut på at prins Albert Victor i all hemmelighet giftet seg med en katolsk prostituert, og fått barn med henne. Hadde dette blitt kjent, ville det vært en skandale som i verste fall kunne betydd slutten på det protestantiske kongehuset, som var i sterk opposisjon med den katolske kirken.

MYTEOMSPUNNET: Mystikken rundt seriemorderen Jack The Ripper har skapt utallige filmer og TV-serier gjennom årene.  Foto: All Over Press
MYTEOMSPUNNET: Mystikken rundt seriemorderen Jack The Ripper har skapt utallige filmer og TV-serier gjennom årene. Foto: All Over Press Vis mer

Teorien gikk videre ut på at enten prinsen selv eller hans livlege William Gull tok livet av både den prostituerte, og de fem venninnene hennes som visste om det hemmelige barnet.

SPILT AV DEPP: Johnny Depp spilte rollen som inspektør Abberline, som ledet etterforskningen av drapene i thrilleren «From Hell».  Foto: All Over Press
SPILT AV DEPP: Johnny Depp spilte rollen som inspektør Abberline, som ledet etterforskningen av drapene i thrilleren «From Hell». Foto: All Over Press Vis mer

Teorien fikk virkelig bein å gå på i 1978 da boka «Jack the Ripper: The Final Solution» ble utgitt. Den hevdet å bevise denne historien. Boka er blitt filmatisert under navnet «From Hell», med Johnny Depp (51) i hovedrollen.

Og det var ifølge Mail on Sunday nettopp denne filmen som pirret nysgjerrigheten til briten som til slutt kjøpte sjalet til et av ofrene og avslørte morderens identitet.

Som altså da ikke var kongelig likevel...

Les også: Jeg fikk dødsangst

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.