Kong Harald vil stoppe ny «Konge»

En danske forsøker å etablere reklamebyrået «Konge» i Norge. Nå har han fått Det Kongelige Hoff på nakken.

SA NEI: Dronning Margrethe og kong Carl Gustaf hadde ingen innsigelser mot bruken av navnet Konge for det nye reklamebyrået. Det hadde imidlertid det norske hoffet. Foto: SCANPIX
SA NEI: Dronning Margrethe og kong Carl Gustaf hadde ingen innsigelser mot bruken av navnet Konge for det nye reklamebyrået. Det hadde imidlertid det norske hoffet. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: - Det er jo helt Konge! Det sier vi i Danmark. Derfor ville vi bruke navnet Konge i hele Skandinavia. I Danmark gikk det greit og det svenske hoffet har vi ikke hørt noe fra. Men i Norge får vi ikke lov av hoffet. Jeg forstår det ikke helt, sier direktør Stiig Helgens Binggeli til VG.

Han registrerte varemerket 3. mars 2009. Bare én uke seinere fikk Patentstyret et brev fra kongens advokater. Hoffet er redd for at merkenavnet til reklamebyrået skal forveksles med Kong Harald.

- At en kommersiell aktør skal innrømmes en enerett til Konge som rent ordmerke, kan støte folks følelser og rettsoppfatning og være egnet til å vekke forargelse, skriver advokat Frode André Moe, som representerer advokatfirmaet Seland, i et brev til Patentstyret ifølge VG. 

Binggeli selv forstår ikke hvorfor ordet konge skal beskyttes lenger siden det brukes i en rekke sammenhenger. I tillegg skal «dronning», «prinsesse» og «fyrste» skal blant annet ha blitt godkjent som varemerker i Norge tidligere uten protester.

Patentstyret sier overfor VG at de er i ferd med å avslutte behandlingen av saken, og dermed vil det snart falle en avgjørelse.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Krangler om hodepynten i bryllupet