<strong>UTSKREVET:</strong> Kong Harald er utskrevet fra Rikshospitalet. Foto: NTB Scanpix
UTSKREVET: Kong Harald er utskrevet fra Rikshospitalet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kong Harald utskrevet

Kongen er ikke lenger innlagt på Rikshospitalet.

Publisert
Sist oppdatert

Forrige onsdag kom meldingen om at kong Harald (82) var lagt inn på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Den gang var det ventet at han ville bli skrevet ut før helgen, noe han ikke ble.

Onsdag opplyser kongehuset i en pressemelding at kongen er utskrevet.

«Hans Majestet Kongen ble i dag utskrevet fra Rikshospitalet. Kongen er fortsatt sykmeldt», heter det i pressemeldingen.

Slottets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, har ingen ytterligere kommentarer, opplyser hun i en tekstmelding til Se og Hør.

Bedring

I en pressemelding fredag ble det opplyst at kongen var i bedring, og at han var ventet å bli utskrevet denne uken.

I perioden kongen er sykmeldt er det kronprins Haakon (46) som fungerer som regent - og som dermed tar over kong Haralds faste audienser fremover.

Mandag ettermiddag besøkte kronprins Haakon flyktninghjelpen i Oslo, og da kommenterte han kong Haralds helsetilstand.

- Takk for omtanken. Kongen er i bedring, og regner med at han skal være tilbake hjemme fra sykehuset igjen i løpet av denne uka. Etter forholdene bra. Han var svimmel og uvel, det var årsaken til at han kom på sykehuset. Det har vært en tung periode. Men vi prøver så godt å ta vare på hverandre, sa kronprinsen til det oppmøtte pressekorpset.

PREGET: Kong Harald fokuserte på psykisk helse i årets nyttårstale, og snakket om Ari Behn. Video: NRK. Vis mer

Takket for hilsner

Mandag ettermiddag sendte kongehuset ut en pressemelding der kongefamilien takker for alle hilsener, som har varmet spesielt gjennom julehøytiden.

- Kongefamilien takker alle, både i inn- og utland, som har sendt dem hyggelige jule- og nyttårshilsener. En spesiell takk ønsker familien å rette til alle dem som i denne tiden har sendt kondolanser og vist sin medfølelse etter Ari Behns bortgang, heter det i meldingen.

Det var 8. januar det ble kjent at kong Harald var innlagt på sykehus og dermed avlyste en rekke oppdrag.

«Hans Majestet Kong Harald ble i dag innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Det er ikke funnet alvorlig sykdom», het det i uttalelsen fra kongehuset da.

LES OGSÅ: Innbrudd hos dronning Margrethe

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer