MEST AKTIV: Ifølge en undersøkelse utført av danske Ekstra Bladet er kong Harald den mest aktive kongelige i hele Europa. Foto: SCANPIX
MEST AKTIV: Ifølge en undersøkelse utført av danske Ekstra Bladet er kong Harald den mest aktive kongelige i hele Europa. Foto: SCANPIXVis mer

Kong Harald tar rotta på de andre kongelige

Men Mette-Marit kommer dårligere ut.

SEHER.NO: Danskene må takket seg til det mest dovne kongehuset i hele Europa, mens vi i Norge har den mest aktive kongen.
 
Danskenes kongelige er de som får nest mest lommepenger i europeisk sammenheng, men dette er ikke en følge av arbeidsinnsats, viser en undersøkelse foretatt av Ekstra Bladet. Danskenes monarker er altså de lateste av alle kongelige av Europa. På toppen av listen troner kong Harald.

Mens dronning Margrethe og kronprins Fredrik i 2008 bare var på arbeid 144 dager, var norske kong Harald på jobb hele 195 dager. Svenske Carl Gustaf var ute 166 dager, og den engelske dronning Elizabeth tok på arbeidstøyet 189 ganger iløpet av året.

Kronprins Fredrik har tilsynelatende arvet sin mors arbeidsvaner. I 2008 var han på arbeid bare 81 av årets 365 dager. Kronprinsesse Victoria klipper over snorer 104 ganger. Igjen må alle se sett slått av en nordmann, nemlig kronprins Haakon, som opptrådte offentlig hele 118 ganger.

Men Danmark har likevel reddet inn litt av æren, da kronprinsesse Mary arbeidet 96 dager, mot Mette-Marits 59.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: Fikk bronse på 73-årsdagen