I SORG: Kong Harald var til stede sammen med prinsesse Astrid i dronning Fabiolas bisettelse fredag. Foto: All Over Press
I SORG: Kong Harald var til stede sammen med prinsesse Astrid i dronning Fabiolas bisettelse fredag. Foto: All Over Press Vis mer

Kong Harald sørget over dronning Fabiola

Var sammen med prinsesse Astrid i belgisk kongelig begravelse.

Publisert

SEOGHØR.NO: For en uke siden sovnet Belgias dronning Fabiola inn på Stuyvenberg-slottet i Brussel, 86 år gammel.

VED KISTEN: Kong Philippe og dronning Mathilde var like bak kisten da de forlot katedralen etter seremonien. Foto: All Over Press
VED KISTEN: Kong Philippe og dronning Mathilde var like bak kisten da de forlot katedralen etter seremonien. Foto: All Over Press Vis mer

- Det er med stor sorg vi har mottatt nyheten om dødsfallet til Hennes Majestet dronning Fabiola, het det i en kunngjøring fra hoffet.

Dronning Fabiola var gift med kong Baudoin, som døde i 1993. Paret hadde ingen barn, og derfor var det Baudoins yngre bror Albert som overtok tronen. Albert abdiserte i fjor og overlot tronen til sin sønn Phillippe.

Fredag var det bisettelse ved St. Michael og St. Gudula-katedralen i den belgiske hovedstaden, og Belgias kong Philippe og dronning Mathilde tok til tårene under seremonien.

Kong Harald var til stede sammen med prinsesse Astrid.


Fra den svenske kongefamilien var kong Carl Gustaf og dronning Silvia på plass.

Fabiola var opprinnelig spansk, født i Madrid i 1928. Hun ble dronning av Belgia da hun i 1960 giftet seg med kong Baudoin, som hadde sittet på tronen siden 1951.

BLE 86: Dronning Fabiola ble 86 år gammel. Foto: All Over Press
BLE 86: Dronning Fabiola ble 86 år gammel. Foto: All Over Press Vis mer

Etter ektemannens død gjorde Fabiola færre offentlige opptredener, men hun fortsatte å involvere seg i humanitære saker som spesielt barn og kvinners rettigheter i utviklingsland.


LES OGSÅ: Dronning Fabiola er død


 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer