Cupfinalen 2017:

Kong Harald på tribunen under årets cupfinale

Tradisjon tro var kong Harald tilstede under norgesmesterskapet i herrefotball.

PÅ TRIBUNEN: Kong Harald så ut til å være i godt humør på tribunen under dagens Cupfinale på Ullevaal Stadion. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør.
PÅ TRIBUNEN: Kong Harald så ut til å være i godt humør på tribunen under dagens Cupfinale på Ullevaal Stadion. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør. Vis mer

(Se og Hør): I dag ble den 112. Cupfinalen spilt på Ullevaal Stadion, og i år sto slaget mellom Lillestrøm og Sarpsborg. Kampen var den siste i årets norgesmesterskap i fotball for menn, og er en stor begivenhet for landets fotballentusiaster.

Lillestrøm gikk av med 3-2 seier over østfoldingene, og kunne dermed hente hjem sitt sjette NM-gull.

Blant de mange entusiastene på Ullevaal Stadions tribune var også kong Harald og statsminister Erna Solberg.

KLAR FOR FOTBALLKAMP: Her er kong Harald på vei inn på Ullevål Stadion for årets cupfinale søndag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør.
KLAR FOR FOTBALLKAMP: Her er kong Harald på vei inn på Ullevål Stadion for årets cupfinale søndag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør. Vis mer

Erna vakte i 2014 oppmerksomhet under cupfinalen med å stille ikledd bergensernes lag Brann sitt supperorterflagg rundt halsen, til tross for at det var lagene Molde og Odd som spilte om pokalen. Det fikk flere fans til å koke, og Erna Solberg var i dag antrukket en god boblejakke på den kalde desemberdagen på Ullevaal.

GRATULERTE VINNERENE: Kong Harald gratulerte spilellerne på Lillestrøm med seieren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør.
GRATULERTE VINNERENE: Kong Harald gratulerte spilellerne på Lillestrøm med seieren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør. Vis mer
DELTE UT POKALEN: Kong Hrald delte ut pkalen til vinnerlaget Lillestrøm. Foto: ANdreas Fadum/Se og Hør.
DELTE UT POKALEN: Kong Hrald delte ut pkalen til vinnerlaget Lillestrøm. Foto: ANdreas Fadum/Se og Hør. Vis mer

Sportsinteressert

Kong Harald er kjent for å være svært interessert i idrett og har vært tilstede på en rekke cupfinaler og landskamper i fotball. Han er forøvrig også ansvarlig for å overrekke vinnerpokalen.

For to uker siden ble kongen innlagt på Rikshospitalet grunnet en infeksjon, men ble utskrevet etter få dager. Sykehusinnleggelsen hadde altså lite å si for kongens deltakelse på det årlige sportsarrangementet.

Det er imidlertid ikke første gang kongen har trosset sykdom for sportens del. I 2015 gjorde han comeback etter å ha vært satt ut av spill med ryggplager under play-off kampen mellom Norge og Ungarn på samme stadion.

Selv driver kongen aktivt med seilig. Under VM i seiling i Torronto i Canada i 2016, seilte Kong Harald og mannskapet seg inn til en andreplass med båten «Sira», i klassen for båter bygget før 1968. I sommer var kongen imidlertid uheldig under VM i seiling på Hankø, da kraftig vind førte til at masten brakk på kongens seilbåt.

LES OGSÅ: Harald og Sonja overrasket under Märtha Louises comeback