Cupfinalen 2017:

Kong Harald på tribunen under årets cupfinale

Tradisjon tro var kong Harald tilstede under norgesmesterskapet i herrefotball.

PÅ TRIBUNEN: Kong Harald så ut til å være i godt humør på tribunen under dagens Cupfinale på Ullevaal Stadion. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør.
PÅ TRIBUNEN: Kong Harald så ut til å være i godt humør på tribunen under dagens Cupfinale på Ullevaal Stadion. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I dag ble den 112. Cupfinalen spilt på Ullevaal Stadion, og i år sto slaget mellom Lillestrøm og Sarpsborg. Kampen var den siste i årets norgesmesterskap i fotball for menn, og er en stor begivenhet for landets fotballentusiaster.

Lillestrøm gikk av med 3-2 seier over østfoldingene, og kunne dermed hente hjem sitt sjette NM-gull.

Blant de mange entusiastene på Ullevaal Stadions tribune var også kong Harald og statsminister Erna Solberg.

KLAR FOR FOTBALLKAMP: Her er kong Harald på vei inn på Ullevål Stadion for årets cupfinale søndag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør.
KLAR FOR FOTBALLKAMP: Her er kong Harald på vei inn på Ullevål Stadion for årets cupfinale søndag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør. Vis mer

Erna vakte i 2014 oppmerksomhet under cupfinalen med å stille ikledd bergensernes lag Brann sitt supperorterflagg rundt halsen, til tross for at det var lagene Molde og Odd som spilte om pokalen. Det fikk flere fans til å koke, og Erna Solberg var i dag antrukket en god boblejakke på den kalde desemberdagen på Ullevaal.

GRATULERTE VINNERENE: Kong Harald gratulerte spilellerne på Lillestrøm med seieren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør.
GRATULERTE VINNERENE: Kong Harald gratulerte spilellerne på Lillestrøm med seieren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør. Vis mer
DELTE UT POKALEN: Kong Hrald delte ut pkalen til vinnerlaget Lillestrøm. Foto: ANdreas Fadum/Se og Hør.
DELTE UT POKALEN: Kong Hrald delte ut pkalen til vinnerlaget Lillestrøm. Foto: ANdreas Fadum/Se og Hør. Vis mer

Sportsinteressert

Kong Harald er kjent for å være svært interessert i idrett og har vært tilstede på en rekke cupfinaler og landskamper i fotball. Han er forøvrig også ansvarlig for å overrekke vinnerpokalen.

For to uker siden ble kongen innlagt på Rikshospitalet grunnet en infeksjon, men ble utskrevet etter få dager. Sykehusinnleggelsen hadde altså lite å si for kongens deltakelse på det årlige sportsarrangementet.

Det er imidlertid ikke første gang kongen har trosset sykdom for sportens del. I 2015 gjorde han comeback etter å ha vært satt ut av spill med ryggplager under play-off kampen mellom Norge og Ungarn på samme stadion.

Selv driver kongen aktivt med seilig. Under VM i seiling i Torronto i Canada i 2016, seilte Kong Harald og mannskapet seg inn til en andreplass med båten «Sira», i klassen for båter bygget før 1968. I sommer var kongen imidlertid uheldig under VM i seiling på Hankø, da kraftig vind førte til at masten brakk på kongens seilbåt.

LES OGSÅ: Harald og Sonja overrasket under Märtha Louises comeback

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer