MEST POP: 46,5 prosent av befolkningen mener at kong Harald er den beste representanten for det norske kongehuset. Foto: SCANPIX
MEST POP: 46,5 prosent av befolkningen mener at kong Harald er den beste representanten for det norske kongehuset. Foto: SCANPIX Vis mer

Kong Harald mest pop

Det norske folk mener at Kong Harald er den beste representanten for det norske kongehuset.

SEHER.NO: Ingen over, ingen ved siden - Kong Harald troner øverst også når folket feller sin dom over kongefamilien.

Kong Harald nyter stor respekt hos folket. Ifølge en meningsmålig som Infact har gjort for VG, mener hele 46,5 prosent mener han er den beste representanten for det norske kongehuset.


Kronprins Haakon kommer som en god nummer to på listen, med støtte fra 28 prosent av de spurte.


Litt flere menn enn kvinner foretrekker kongen, mens det er noen flere kvinner enn menn som mener kronprinsen er den beste representanten for kongehuset.


Kronprinsesse Mette-Marit må se seg slått av dronning Sonja. Sonja støttes av 9,5 prosent av de spurte, mens 4,2 prosent mener at kronprinsessen er den beste representanten for kongehuset.

Prinsesse Märtha Louise støttes av 2,9 prosent av de spurte. 2,4 prosent av mennene og 3,4 prosent av kvinnene mener prinsessen er det beste valget for monarkiet.

Også ektemannen Ari Behn får litt støtte fra folket. Men det er bare 1,5 prosent av de spurte som mener at han er den beste representanten for kongehuset.

Samtidig har 7,5 prosent av de spurte i meningsmålingen ingen bestemt oppfatning i saken


LES OGSÅ: Se, så store de er blitt