Prins Philip er død:

Kong Harald kondolerer

Den norske kongefamilien sender sine kondolanser.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag delte den britiske kongefamilien den triste nyheten om at dronning Elizabeths (94) ektemann, prins Philip er gått bort, 99 år gammel.

Kort tid senere har den norske kongefamilien nå sendt sine kondolanser.

«Kongefamilien har med stor sorg mottatt budskapet om at Hans Kongelige Høyhet Hertugen av Edinburgh er gått bort», heter det på Kongehusets nettsider.

- Våre tanker går til Dronning Elizabeth og den nærmeste familie ved Prins Philips bortgang. Våre kondolanser går også til det britiske folk, sier Hans Majestet Kong Harald (84).

Videre kommer det frem at kong Harald har besluttet at det i forbindelse med dødsfallet skal flagges på halv stang fra Slottsbalkongen i dag og på begravelsesdagen.

Tette bånd

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at den norske kongefamilien har tette bånd til den britiske.

- Kong Olavs mor, dronning Maud, var britisk, og han hadde i alle år svært tett kontakt med familien der borte. Han var fetteren til dronning Elizabeths far, og dermed er hun tremenning med kong Harald, forteller Vagle, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer